Aktualno

Maro Kapović imenovan predsjednikom Sveučilišnog vijeća u Dubrovniku

Maro Kapovic 6

Predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović postao je predsjednik Sveučilišnog vijeća Sveučilišta u Dubrovniku. Riječ je o nadzornom tijelu Sveučilišta i njegovih sastavnica.

Uz Kapovića kao predsjednika imenovana su još četiri člana, od kojih je dva imenovao Senat Sveučilišta u Dubrovniku, a dva ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. U Sveučilišnom vijeću su tako još Maro jelić, profesor Pomorskog odjela, Katija Vojvodić, pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Sanja Putica, voditeljica odnosa s investitorima i javnošću Atlantske plovidbe te Anita Korda iz Grada Dubrovnika.
Kapović je kratko za DuList komentirao što Sveučilišno vijeće radi i koji su prvi koraci.

– Zadatci su, sukladno novom Zakonu o Visokim učilištima, nadziranje rada Sveučilišta te provedbe programa, a najvažnija je savjetodavna funkcija – rekao je te dodao što prvo moraju napraviti.

– Prvo moramo formirati savjet u kojem je pet članova i ja kao predsjednik. Nakon formiranja ćemo dogovoriti daljnje korake. Mislim da je prvo svakome cilj da još bolje upoznamo rad svakog odjela na Sveučilištu. Uz to moramo upoznati i samo funkcioniranje Sveučilišta, poput Rektorata, popratnih službi, Instituta na Bistrini koji imaju i tih vanjskih sadržaja – kratko je rekao Kapović.

Pročitajte još

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist