Aktualno

Gradonačelnik i župan čestitali vatrogascima njihov dan

dobroslavic frankovic

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić uputili su čestitke vatrogascima na njihov međunarodni dan. Njihove čestitke prenosimo u cijelosti ispod.

Gradonačelnikova čestitka:

Poštovane vatrogaskinje i vatrogasci,

Na blagdan vašeg zaštitnika svetog Florijana prvenstveno Vam želim čestitati Vaš dan!

Čast mi je i zadovoljstvo što smo u proteklih sedam godine naše suradnje kroz dva potpisana kolektivna ugovora u suglasju s vašim sindikalnim predstavnicima značajno poboljšali materijalna prava svim vatrogascima, kako Javne vatrogasne postrojbe tako i vatrogascima zaposlenim u DVD-ovima na području našeg Grada. Osim većih materijalnih prava osigurali smo dodatna financijska sredstva za tehničku opremu. Tako smo, između ostalog, financirali izgradnju vatrogasnog broda Orlando, kupnju novih vozila za potrebe gašenje požara kao i ostale tehničke opreme.

Na današnji dan posebno se želim prisjetiti hrabrog dubrovačkog vatrogasca Gorana Komlenca koji je gaseći požar, koji je prijetio obiteljskim kućama na predjelu Ljupča, položio svoj život u obrani i zaštiti drugih. Nek mu je vječna slava i hvala.

Također, sjetimo se i hrabrih dubrovačkih vatrogasaca Nina Mihočevića, Andra Savinovića i Tea Paskojevića koji su tijekom Domovinskog rata u akciji gašenja hotela Libertas, kako bi spasili živote naših sugrađana, dali svoje živote jer su unatoč snažnom granatiranju bez kalkulacije spašavali živote drugih, a položili svoj život.
Nek im je vječna slava i hvala.

Vaš posao je težak i odgovoran, uvijek ste spremni staviti sebe ispred i u zaštitu drugih kako bi osigurali sigurnost svim našim sugrađanima. Hvala vam na vašoj požrtvovnosti i nek vas čuva u obavljanju vaših zadaća vaš zaštitnik i svetac, sveti Florijan.

Županova čestitka:

Poštovani vatrogasci,

U ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno ime, čestitam vam vaš dan i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Florijana.

Vaša požrtvovnost i hrabrost ono je na što smo ponosni. I upravo zato, naša županija, a posebno Vlada Republike Hrvatske, nizom programa, mjera i aktivnosti podupire i ulaže u vatrogastvo.

Hvala vam na svakoj odrađenoj intervenciji, svakom spašenom životu i svakoj situaciji u kojoj ste priskočili u pomoć. Neka vas na vašem putu i u vašem djelovanju uvijek čuva sveti Florijan.

S poštovanjem,
Župan Nikola Dobroslavić
 

Pročitajte još

ALH prodaje Hotel Odisej na Mljetu!

Dulist

SUGRAĐANIN ISTIČE ‘Stanovnici Mokošice zaslužuju malo više od ovakvih skalina’

Dulist

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist