Vaše vijesti

Markota: Ivane Vuleša, Vama i Vašim nalogodavcima opraštam – jer uistinu ne znate što činite

Markota: Ivane Vuleša, Vama i Vašim nalogodavcima opraštam - jer uistinu ne znate što činite

Obzirom da otvoreno pismo i pamflet Ivana Vuleše koje ste objavili 25.04.13.

na svojim web stranicama po mene predstavlja čistu objedu i klevetu, te pokušaj sramoćenja, molio bih da sukladno zakonu i obvezi medija ubuduće prije spomena mog imena provjerite navode usmjerene na povredu časti i ugleda.

U spornom  članku Ivan Vuleša svoj privatni i sluganski pamflet lažno potpisuje u ime mjesnog odbora Koločep čime obmanjuje svekoliku javnost  navodeći pri tome zlonamjerne i neistinite kvalifikacije i informacije.

Otok  znanja  kao  projekt, u čiju sam realizaciju založio svu imovinu, je propao isključivo zbog nepostojanja UPU-a Koločep, kao podloge za realizaciju programa Otoka znanja. U vezi spomenutog Vuleša iznosi kvalifikacije vezane uz vlasništvo dionica Hotela, što ga se u najmanju ruku ne bi trebalo ticati, koje su i neistinite te sačinjene u namjeri da skrenu pozornost s činjenice da se kriminal ODUVIJEK odvijao samo u Hotelima Koločep d.d.. Ivan Vuleša je član Nadzornog odbora Hotela pa ima sve zakonske mogućnosti i obvezu nadziranja zakonitosti poslovanja.
U društvu Hoteli Koločep bio sam do travnja 2008. i to samo u Nadzornom odboru, kada sam zbog protivljenja  štetnom  zaduživanju i  rastakanju Hotela  nezakonito razriješen te dužnosti. Od tada nemam  više nikakvog utjecaja  na poslovanje Hotela. Za vrijeme članstava u Nadzornom odboru dužnost sam obavljao savjesno i zakonito. Prve uočene nezakonitosti sam odmah procesuirao.

Od veljače 2008. vodim javnu i pravnu bitku da se Hoteli Koločep vrate državi i zaštite od raznih špekulanata koji se hoće obilazno domoći imovine Hotela. U zadnjih pet godina izredalo se nekolicina špekulanata, i očito sam svima njima trn u oku jer nisam pristao biti dio "tima" i "ortak" koji se na račun  RH  želi  omrsiti  imovinom  i  atraktivnim  nekretninama  Hotela  Koločep.  Trpio  sam  i  trpim prijetnje i iznude da  na svoju štetu i štetu RH ''popustim'' te da Hotele prepustim nekome od tih blago rečeno špekulanata.  Kako  se radilo o uglednim i utjecajnim špekulantima, isti su mi pričinili ogromne privatne i poslovne štete.

Radi objektivnog informiranja o ovom slučaju, važno je razobličiti i gospodina Vulešu i njegove nalogodavce. Ivan Vuleša me još prije dvije godine iznuđivao, prijetio mi i pozivao se na stečajnog suca i ine, a sve kako bih u to vrijeme potpisao neke čudne i štetne dokumente po Hotel u korist PBZ- a. U međuvremenu je PBZ zauzeo Hotele Koločep, namontirao svoje poslušnike, umirovljenog Mirka Jokića za  direktora, a Vuleša je od pomoćnog radnika postao stalni zaposlenik Hotela, pa član Nadzornog odbora Hotela, pa zet direktora Hotela, pa mu se i supruga tamo zaposlila. Jesenas je tako taj isti gospodin Vuleša, kao pravi uspješan poslovni čovjek, sa suprugom otišao na privatno putovanje u Meksiko. Međutim nije se Vuleša vratio praznih džepova kako to obično biva nakon dalekog putovanja. Vuleša i punac mu Jokić uvalili su Hotele u novi zajam od 7,5 milijuna kuna. Zajmodavac je, koje li slučajnosti, grupacija usko povezana s Vulešinim domaćinima iz Meksika. Po svemu  sudeći ponavlja  se  2008.g., Hoteli se opet, uz zalog svih nekretnina, štetno zadužuju za višemilijunski iznos, ali ovaj puta za bogatom trpezom sjede Vuleša i njegov punac. Spomenuti dvojac otišao je i korak dalje od ekipe iz 2008.g. pa su, prema  pisanju  medija, s novim "strateškim partnerom" sklopili i dugogodišnji zakup Hotela. Ako se zna da je poslovanje Hotela takvo da se ni "stari", na isti kalup uzeti, zajmovi ne vraćaju, da se minimalne plaće teško isplaćuju, nije teško pretpostaviti da je privatno putovanje Ivana Vuleše, i tko zna što sve još, na meksičku rivijeru bilo na račun i na štetu Hotela, i njegovih dioničara (a među njima sam i ja).

Pismom su Vuleša i ekipa htjeli prikriti: Kakve to višemilijunske zajmove i zakup Hotela, aranžiraju direktor Hotela i Nadzorni odbor, bez odobrenja vlasnika i dioničara, za čiji račun i to u vrijeme dok se novi vlasnik  88,86% dionica Hotela tek traži putem sudske javne dražbe? Za koju svrhu je dignut ogromni, i po svemu sudeći za Hotele izuzetno štetan zajam i kako će ga Hotel otplaćivati? Tko su brojni stranci zatečeni u Hotelu bez radnih dozvola koji se predstavljaju kao novi vlasnici, iako se većinski paket dionica Hotela još uvijek neuspješno prodaje i to dobrim dijelom zbog spomenutog dvojca? Hoteli pod palicom utjecajnih nalogodavaca i u skromnoj izvedbi Vulešinog punca Jokića posluju krajnje netransparentno,  godinama se ne predaju financijska izvješća za javnu objavu, rasprodaje se imovina, sklapaju se štetni ugovori…

Ivan Vuleša, njegov punac i ekipa, pod lažnom krinkom mjesnog odbora Koločepa, upinju da se mene osramoti,  zastraši i ušutka ne bi li se tako Hotele šutke, obilazno i bagatelno izručilo "njihovim" špekulantima. Isključivo radi vlastitih interesa i sinekura, nastoje prikriti stvarno stanje u Hotelima, svoju nečasnu i  slugansku ulogu u rastakanju imovine Hotela Koločep te zaštititi modne i ugledne nalogodavce koji su im sve to omogućili. Umjesto da se pogledaju u ogledalo, jer se ne razlikuju od onih prije, Vuleša i ekipa blate i prozivaju sve živo pa čak fingiraju sukob s PBZ-om kojem su slijepo i vjerno služili i koji je sve ovo aranžirao.

Hoteli Koločep pripadaju hrvatskom narodu i njegovim zaposlenicima, a ne špekulantima koji se vrijednih nekretnina žele dočepati obilazno i ponovno uz pomoć  Nadzornog odbora i Uprave Hotela. Vjerujem kako će se nadležne institucije oko Hotela Koločep u skoro vrijeme ozbiljno pozabaviti Vulešom i njegovim nalogodavcima.
Sva moja nastojanja usmjerena su u uvođenje pravnog reda u Hotele Koločep, očuvanje samih Hotela i zaposlenika, te sam u projekt Otoka znanja uložio vlastita sredstva sa časnim namjerama – kako i piše u privatizacijskom ugovoru.
Ivanu Vuleši, koji niti ne zna što čini, sve opraštam, ali sam zbog ovakvog pamfleta koji je objavljen na stranicama Vašeg portala prisiljen protiv njega i ekipe podnijeti građansku i kaznenu tužbu.
 
Željko Markota
www.kome-otok-znanja.com
U Zagrebu 14.05.2013.

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist