Vaše vijesti

Marko Mišo Mujan: Kino “SLOBODA” Dubrovnik

Marko Mišo Mujan: Kino "SLOBODA" Dubrovnik

Svim građanima slobodoljubivog Dubrovnika, a posebno našim Prijateljima iz Inicijative “SRĐ JE NAŠ”, evo što sam rekao, budući sam prozvan, kao prvi govornik po redu, nakon što su dostojanstveno napustili javnu raspravu ?, koja se poslije toga vodila pred gotovo potpuno praznim gledalištem kina „Sloboda“ :

Počet ću sa par izjava gospodina Kusalića:
„Brojne su mogućnosti koje i sami političari trebaju prepoznati.“ /TOČNO… oni su te mogućnosti i INTERESE već davno prepoznali/
„…mi smo spremni o svemu educirati političare prije nego počnu govoriti o golfu u svojim kampanjama.“ /TOČNO… o kakvim se sve KORISNIM oblicima edukacije radi/

Mnogi, bez obzira na kojoj se strani nalazili, ne shvaćaju dovoljno ozbiljno trenutak. Naša Vlada, naš Župan, naš Gradonačelnik ne mogu se više sami odupirati korupciji, kriminalu i rasprodaji juga Hrvatske bez naše pomoći.
Trpe i preveliki pritisak, takozvanih investicija.
Nemojmo misliti da je njima lako.
Kapitalom se, umjesto ulaganja u proizvodnju, kupuje Hrvatska zemlja – jedino nam preostalo zlato i srebro.

Da skratim.
JEDNA karika izgradnje lanca Potemkinovih sela u EU -ROPSKOJ Hrvatskoj, kao POTPORNA karta KULE od karata, pada u Dubrovniku.
Kriminalne djelatnosti u svezi HE Ombla, nakon velike bitke njenih obožavatelja i poštenih znanstvenika… su razotkrivene.
INTERESENTIMA HEP-a predvođenim Sanaderom i Čačićem, koji su bahato izjavljivali:
„Okvir demokracije u magli do mraka mora pasti ove noći“, šačica iz puka je odgovorila „E neće moći u magli noći jer sviće novi dan“.

Sad je sve jasno.
Makar se tobožnje “investicije” uguravalo u nekakve “zadovoljavajuće gabarite”, politički natezana opcija nije mogla naći struku, koja bi opravdala kriminal protiv Hrvatske budućnosti.
Velike su igre u pitanju… to se vidi i u slučaju Srđa.
Mnoštvu se nudi umjetna mrkva na dugom štapu.
Trenutno se u Dubrovniku vode javne rasprave, prava bitka za očuvanje hrvatskog teritorija -ZEMLJE od kriminalno obavljene rasprodaje kamenjara, šume i poljoprivrednog zemljišta, NAKNADNO prenamijenjenog u građevinsko.

I dok se mirnim demokratskim putom pokušava spriječiti ili ublažiti rezultate dovođenja pred svršeni čin prodaje cijelog platoa-zaravni Srđa, pojavljuje se prijedlog Zakona o strateškim investicijama, koji ukoliko bude usvojen, sav trud i svu volju građana Dubrovnika, ujedno i stanovnika Hrvatske, poništava.

Ponavljam da je novac, kojim je plaćen plato Srđa, jedva dostatan za njegov pravičan zakup, o čemu bi se, uz obavezno svođenje projekta pod spomen područje branitelja Srđa i sportsko rekreacijski park, još moglo i razgovarati.

Kako to da Grad nema viziju a kamo li projekcije budućeg Dubrovnika nego prihvaća  one  tuđe.

Po treći put postavljam pitanja koliko će stanovnike Dubrovnika i Hrvatske koštati izgradnja infrastrukture popularno nazvanog Golfograda, bez prebijanja računa i  pogodnosti po kojoj će Grad u budućnosti moći otkupiti svoju poklonjenu zemlju.
Koliko košta, čemu služi i ko će u krajnosti platiti tunel ispod Srđa.
Koliko pesticida i umjetnog gnojiva će trošiti, koliko zagađenja, koliko fekalija, koliko smeća i otpada Golfograd proizvoditi. Gdje će sve to odlaziti i kud se zbrinjavati. Hoće li te ogromne količine smeća biti gore i zbrinjavane.

Na koji način će Golfograd riješiti kanalizaciju?… velikom septičkom jamom… profundom kroz brdo u more… odvoženjem fekalije ogromnim cisternama…. fabricirati ih u gnojivo… hoće li se od njih proizvoditi bio plin…
Nije li izgradnje golf igrališta sa hotelima i vilama samo moguće ravnanje i priprema zemljane podloge za nastavak gradnje stambenih jedinica u budućnosti, budući se i onako provlači namjera da vile budu velike i visoke iznad uobičajenih gabarita i da naruše pogled s mora svojim vizurama. Od čega se trenutno moralo odustati.

Vrijeme je obraniti Omblu, Srđ i Prevlaku ili zaboraviti Libertas Dubrovnik.
Što se tiče obećanja boljitka nakon privatizacija i totalnih rasprodaja mi svi te blagodati već debelo osjećamo na vlastitoj koži.

To je bilo sve što sam im imao reći i na posljetku preostalo mi je još napisati.

Pozivam sve građane Dubrovnika da pokažu svoju HRABROST i stave svoj potpis ZA održavanje referenduma i potom na njemu dadu glas SLOBODNO po svojoj volji za budućnost Dubrovnika.

Marko Mišo Mujan

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist