DuList IN

MARKO BOŠNJAK IMA NOVU PJESMU Cijenim Vlahov pristup u kojem ‘sluša’ moju životnu priču

spokojan marko bosnjak

Nakon što je prošle godine nastupima na Dori s pjesmom ‘Moli za nas’ i Splitskom festivalu s ‘Pjesmom za kraj’ privukao pažnju publike i kritke, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja novu pjesmu i video spot ‘Spokojan’. Pjesma ‘Spokojan’ sadrži etno elemente u eskperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).
-Pjesma me na prvu osvojila i cijenim Vlahov pristup u kojem ‘sluša’ moju životnu priču i pretače je u glazbu. Tekst je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama te se veselim vidjeti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pjesme za sebe – rekao je Marko. Raskošnu pjesmu prati jednako raskošan spot koji je sniman na lokacijama u okolici Rame i Ramskog jezera, što je za Marka posebno značajno jer je riječ o njegovom rodnom kraju.
-Oduvijek sam imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru te kroz glazbu i umjetnički izričaj sa sobom trajno povezati i promovirati svoj rodni kraj. Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za prekrasne filmske kadrove koji će dodatno podići pjesmu i dati joj novu dimenziju. Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan, te sam iznimno ponosan na cijeli tim koji je odradio vrhunski posao – otkrio je.
Ovaj, za Marka dosada najintimniji spot, režirala je Vedrana Vukojević koja je inspiraciju pronašla u bezvremenskom klasiku ‘Orkanski visovi’ Emily Brontë.
-Neposredno prije nego što sam dobila poziv od Vlaha za Markov spot sam završila s čitanjem ‘Orkanskih visova’, spisateljice Emili Bronte, sad s velikom distancom vidim da su Marko i Anja na početku spota bili moja interpretacija djetinjstva Heathcliffa i Catharine, njihovog bijega u prirodu i ljubavi. Spot za pjesmu ‘Spokojan’ je u svakom smislu poseban i za mene kao redateljicu značajan. Tijekom trajanja priprema i samog snimanja se konstantno osjećala Markova ambivalentnost povodom snimanja na Ramskom jezeru, za njega je to bilo jako intenzivno i emotivno, značilo je povratak na mesto gdje je sve počelo i potpunu ogoljenost. Marko se herojski ponio i dokazao da i u ledenoj vodi zna pjeva. Zahvalna sam producentu Vlahu Arbuliću, Marku i cijeloj ekipi na potpunom povjerenju i slobodi, režija teško funkcionira bez toga, jer dolazi do blokade u kreativnosti i cjelokupnoj viziji – ispričala je.

Pročitajte još

Antonio Lujak producent i glumac u filmu u kojem glumi i Eric Roberts

Dulist

U MLINIMA Storytelling event ‘Priče iz ljetnikovca – umijeće preživljavanja’

Dulist

Kupari u novoj sezoni poznatog serijala National Geographica

Dulist