Županija

Market uz Dan Općine Mljet: Protekli mandat je najsvjetlije vrijeme u povijesti općine

Market uz Dan Općine Mljet: Protekli mandat je najsvjetlije vrijeme u povijesti općine

Povodom Dana općine i blagdana svetog Pavla na otočiću Sveta Marija održana je Svečana sjednica Općine Mljet.

U svom govoru, načelnik Općine Mljet Đivo Market osvrnuo se na prošli saziv Općinskog vijeća i protekli mandat, istaknuvši kako je bio izuzetno uspješan.

– To je zasigurno najsvjetlije vrijeme u povijesti općine, riješili smo dugove, stvorili prostorne planove i napravili predispozicije za razvoj. Budući da je bilo vrijeme pandemije, bilo je teško, kao i svuda, ali uspjeli smo – kazao je Market zahvalivši stožeru civilne zaštite kao i svim općinskim službama, tri komunalne tvrtke, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, Turističkoj zajednici, DVD-ovima, ali i NP Mljet.

Načelnik Market je najavio i nastavak projekata, pritom posebno izdvojivši nadogradnju osnovne škole u Babinom Polju s prostorom za dječji vrtić, izgradnju novog vatrogasnog doma na lokaciji Žukovac, pretovarne stanice i reciklažnog dvorišta.

– Posebno zahvaljujem našem županu i županiji, koji su uvijek uz nas i na raspolaganju i vjerujem kako će Mljet u predstojećem razdoblju doživjeti potpuni razvitak i obnovu – zaključio je mljetski načelnik.

– Veliko mi je zadovoljstvo da vam mogu čestitati vaš dan i uputiti želju za daljnjim razvitkom u ime predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade RH – kazao je župan Nikola Dobroslavić te nastavio:

– Još jednom smo se danas osvjedočili o ljepoti otoka, ali i o iznimnoj brizi koju načelnik i njegovi suradnici vode o otoku, kao i velikoj umješnosti u vođenju politike i razvoja. Čestitam načelniku i Općinskom vijeću na potvrdi koju su dobili od građana, a ona je zasigurno rezultat svega onog što je rukovodstvo radilo kroz proteklo razdoblje.

Župan je istaknuo kako je suradnja Općine i Županije i ministarstava bila izvrsna, dodavši kako je Županija nastojala pomoći u svemu jer nastoji približiti Mljet kopnu, a u tom smislu je istaknuo čvor Prapratno koji će tome pridonijeti po završetku Pelješkog mosta i pristupnih cesta.

– Mi ćemo i dalje biti suradnici, na raspolaganju smo, a imamo dobra iskustva. Državna vlast ima sluha za našu županiju, a pred nama je razdoblje u kojem nam je na raspolaganju oko 185 milijardi kuna iz proračuna EU i Mehanizma za oporavak i otpornost. To je velika prilika i za našu državu i za županiju pa tako i za otok Mljet – zaključio je župan Dobroslavić.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković danas je proglašen počasnim građaninom Općine Mljet, a sjednici su nazočili i glavna savjetnica Ministra gospodarstva i održivog razvoja Anja Bagarić, direktorica VGO za slivove Južnog Jadrana Irina Putica, načelnici općina Župa dubrovačka i Ston, Silvio Nardelli i Vedran Antunica, direktori županijskih tvrtki i ustanova, glavni ekonom Dubrovačke biskupije Tomislav Sikavica i brojni drugi uzvanici.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist