DuList PROMO

MARIO ZVONO Daikinov klimatizacijski sustav savršeno se uklapa u prostor, komfor i kvaliteta su zajamčeni

MARIO ZVONO Daikinov klimatizacijski sustav savršeno se uklapa u prostor, komfor i kvaliteta su zajamčeni

Tvrtka Daikin na tržište je plasirala prvu nevidljivu VRV IV vanjsku jedinicu za unutarnju ugradnju. Riječ je o jedinstvenom sustavu za grijanje i hlađenje koji je namijenjen za ugradnju posebno u povijesnim jezgrama gradova gdje je klasični sustav za vanjsku ugradnju manje prikladno rješenje. Sastoji se od dva dijela, izmjenjivača topline V-oblika i kompresorske jedinice, od kojih se oba ugrađuju u zatvorenom prostoru te su s ulice vidljive samo usisna i odsisna rešetka. Daikinov novi klimatizacijski sustav je izvrsno rješenje za sve one koji žive u povjesnoj jezgri Dubrovnika, a koji će, sukladno Odluci Grada o komunalnom redu, kroz pet godina morati ukloniti vanjske jednici klima na pročeljima objekata. Sve informacije o regulativi i ovom odličnom rješenju, odnosno jedinstvenom Daikin klimatizacijskom sustavu možete saznati u Tehnoelektronik prodavaonici na adresi Josipa Kosora 46 ili pozivom na broj 020 418 500. Novi Daikinov sustav već je privukao pojedine Dubrovčane koji su u njemu pronašli ne samo rješenje za nezgrapne vanjske jedinice, već su u svojim objektima osigurali i dodatnu razinu komfora. Jedan je od njih i vlasnik pizzerije i Fast fooda Tutto Bene Mario Zvono koji je prednosti Daikinova sustava uočio još prije tri sezone kada ga je ugradio u svoj objekt unutar povijesne jezgre.

Kako ste se odlučili za ugradnju Daikinovih unutarnjih klimatizacijskih sustava?

Odluka je bila jednostavna. Razlika u odnosu na prethodni klimatizacijski sustav koji sam imao je jako velika. Za početak, uzeo sam nešto puno kvalitetnije. Kada sam saznao da je Daikin proizveo novi uređaj, odlučio sam se za kupnju u roku od 24 sata. Dobio sam garanciju Daikina da će to biti nešto novo, kvalitetnije i, što je najbitnije, da neću morati imati vanjsku jedinicu. To mi se stvarno pokazalo kao odlična investicija i prava odluka. Toliko je lakše nego prije, počevši od održavanja. Nema više vanjske jedinice koja bi ispuhivala vrući zrak na ulicu, kapila ili smetala na bilo koji način. Sustav je skroz drukčiji i prilagođen je novom dobu. Jednostavno treba doći ‘na lice mjesta’ u naš objekt i vidjeti kako se odlično uklapa u cijeli prostor. Dobio sam dosta bolji učinak, pojačao sam i kilovate te kvalitetu hlađenja. Prezadovoljan sam i želim Daikinov sustav ugraditi u svaki sljedeći objekt kojeg otvorim.

Postoji li razlika u komforu u odnosu na druga klimatizacijska rješenja koja imate u svojim objektima?

Prethodno sam također surađivao s tvrtkom Tehnoelektronik i imao Daikinovu klimu s vanjskom jedinicom i bio sam vrlo zadovoljan. Ipak, kada sam vidio da Daikin nudi ovaj novi sustav, odlučio sam se isprobati nešto novo te se prilagoditi trendovima. Unutarnji klimatizacijski sustav nudi veliku razinu komfora, a najveće će benefite ovog sustava osjetiti upravo gosti Tutto Benea. Bilo mi je bitno sebi osigurati bolju budućnost, da ne gubim vrijeme i energiju na nepotrebne procedure i bilo kakva usklađivanja s konzervatorima. Imam Daikinov unutarnji klimatizacijski sustav već tri godine i poželio bih ga svakome. Kapa do poda.

Kakav je Vaš stav o novoj regulativi Grada Dubrovnika o uklanjanju vanjskih, vidljivih klima s pročelja zgrada i objekata?

Uvijek se trebamo prilagođavati. Svaka auto kuća svakih pet godina ‘izbaci’ nešto novo na tržište pa se i tome prilagođavamo. To što je bilo prije, bilo je, sada te vanjske jedinice trebamo skloniti i krenuti dalje.

Osim vizualnog izgleda, koji su još benefiti Daikinovih unutarnjih klimatizacijskih jedinica?

Daikina inače imam u svim objektima i pokazao se kao najbolji. Imamo i dobrog servisera u Dubrovniku kojemu se možemo obratiti kad god nam zatreba, a to je jako bitno. Svaki je detalj važan. S Daikinom sam prezadovoljan i za sada ne vidim ništa bolje. Postavio sam ga u Tutto Bene u povijesnoj jezgri i tu mi je ovaj sustav bio najpotrebniji kako bi sve bilo u skladu s konzervatorima i poštivanjem povijesne jezgre. U Tutto Benea u Uvali Lapad isto imamo Daikinovu klimu samo što je sustav s vanjskom jedinicom, ali gledat ćemo to u budućnosti promijeniti. Prilikom svakog otvorenja novog prostora ugradit ćemo ovaj novi Daikinov sustav. Vrlo je jednostavan i efikasan, a što je najvažnije, nigdje ga se ne vidi te nikome ne smeta. Ta vanjska jedinica koju sam postavio na tavan samo treba prostor za usis i ispuh. Može je se staviti ispod stola, kauča, bilo čega. Lako ju je uklopiti u prostor dok je s vanjskom jedinicom uvijek bilo kompliciranije, mora je se postaviti, zašarafiti, staviti nosače, a i strši s fasade. Ovo je ispalo odlično. Imam je već tri sezone, a održavanje je vrlo jednostavno. Dovoljno je promijeniti filtere.

Radi se zacijelo i o uštedi?

Sigurno, ali u ovome slučaju nisam gledao na uštedu, već na mir. U Tehnoelektronika sam ga pronašao i odmah smo to realizirali. Nisam htio misliti o tome hoće li i jednog dana netko reći da moram maknuti vanjske jedinice što bi mi dodatno sve zakompliciralo. Išao sam ispred vremena. Kada sam osjetio da takav sustav postoji na tržištu, odmah sam odlučio. Mislim da sam prvi u Gradu ugradio ovaj sustav i njime sam prezadovoljan. Razmišljao sam o njegovoj ugradnji i prije nego je Grad donio novu Odluku o komunalnom redu, ali nisam na tržištu bio naišao na takvo rješenje. Kod Daikina sam ga pronašao i odmah smo to izrealizirali.

Kako biste potaknuli druge vlasnike objekata da sudjeluju u zaštiti povijesne jezgre putem Daikinova sustava?

Sad je malo teška situacija, ali volio bih da svi ugrade ovaj sustav. I Gradu će biti draže da nigdje nema vanjskih jedinica koje narušavaju izgled, da nema zagrijavanja ulica jer ipak vanjska jedinica ispuhuje vani vrući zrak. Bilo bi dobro i kada bi se Grad i Županija, možda i država, uključili kakvim subvencijama kako bi se osmislio model pomoću kojeg bi svi ugradili Daikinove unutarnje jedinice. O tome bi trebalo razmisliti, posebno s obzirom da ćemo svi morati ukloniti vanjske jedinice. Model zapravo postoji, ako imamo ljetne i zimske gume koje trebamo mijenjati, tako se i na ovo moramo prilagoditi. Ova investicija dugoročno je isplativa, lijepo izgleda, ne zauzima veliki prostor i pravi je pogodak za svaki ugostiteljski objekt.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 28. listopada 2020.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist