Sport

Mario Šurković seniorski prvak Hrvatske!

Mario Šurković seniorski prvak Hrvatske!

Jugov plivač Mario Šurković seniorski je prvak Hrvatske! Šurković je do seniorskog zlata došao u kategoriji 200 metara mješovito s vremenom 2:06.74. Ostavio je iza sebe Luku Kmetića iz Mladosti i Darija Rukavinu iz Dubrave. Zlata je Šurković uzeo i u mlađim seniorima i juniorima.

Medalje zlatnog sjaja Šurković je osvojio na Prvenstvu Hrvatske, koje se od 7. do 9. kolovoza održava u Zagrebu, a dubrovački Jug predstavlja 15 plivača.
Medalje je osvojio i Michel Brassard, koji je bio srebrni na 1500 metara slobodno dok je u istoj disciplini brončani bio Đivo Damić. Obojica su medalje osvojili u seniorskoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Broncu je u kadetskom uzrastu na 200 metara slobodno osvojio Vlaho Nenadić, a s kadetima je osvojio srebro u štafeti 4×100 mješovito. Uz Nenadića za srebro su plivali Marko Vuletić, Roko Zvone i Maroje Lukić.

Inače, specifičnost ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske je da se ne plivaju kvalifikacijske i finalne utrke, već direktno finalne trke za ukupni poredak.

U Zagrebu su pod vodstvom trenera Frane Ćirka plivači Đivo Matović, Đivo Damić, Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Juraj Barčot, Vlaho Nenadić, Roko Zvone. Pod vodstvom trenera Andreja Drobca nastupaju plivačice Katarina Matović, Katarina Nenadić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Marko Vuletić i Maroje Lukić.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist