Sport

Mario Hezonja se nakon pet godina vraća u hrvatsku reprezentaciju?

mario hezonja

Veljko Mršić, izbornik hrvatske reprezentacije trebao bi u srijedu objaviti širi popis reprezentacije koja će od 29. lipnja tražiti plasman na olimpijske igre kroz kvalifikacijski turnir u Splitu. Prema dostupnim informacijama u čijem posjedu je Jutarnji.hr, nakon dugo vremena, na tom popisu bit će i Dubrovčanin Mario Hezonja, koji bi nakon pet punih godina i četvrtfinalne utakmice na Igrama u Riju protiv Srbije ponovo trebao obući dres reprezentacije.

Prema onome što se moglo saznati, Hezonja se posljednjih dana raspitivao o tome računala li se na njega za ovo ljeto ili ne. Nakon te prvotne inicijative, stupilo se i u kontakt, a naposljetku, za pretpostaviti je, razgovarali su i sam Hezonja i izbornik Mršić.

Nema dvojbe oko toga kako bi Mario Hezonja i te kako pomogao Hrvatskoj, jer riječ je o igraču koji može puniti obje krilne pozicije, a u slučaju da smo kompletni, ako na pozicijama dva do pet imamo Krunu Simona, Bojana Bogdanovića, Marija Hezonju i Darija Šarića, uz playa, bio je to jedan od Roka, Ukić ili Rogić, možda čak i Luka Babić, onda bi Mršić imao postavu koja bi mogla sve preuzimati u obrani, a pitanje je kako bi takav profil igrača bio u stanju čuvati netko od naših protivnika.

Uvrštavanje Marija Hezonje dobro je i zbog nejasne situacije oko toga kad će biti slobodni od svojih NBA obveza naša tri NBA igrača. U tijeku je prva runda doigravanja, klubovi naših igrača nisu naročito startali u doigravanje, Ivica Zubac je, štoviše na 0-2 s Mavsima, a njih trojicu (još su tu Bogdanović i Šarić) će Mršić čekati praktički do posljednjeg mogućeg termina za priključivanje uoči turnira u Splita.

Reprezentacija bi se trebala okupiti 8. lipnja i krenuti s pripremama u Opatiji. U Rijeci će igrati jednom sa Slovenijom, onda i uzvrat u Ljubljani, nakon čega se seliu Split, gdje je čekaju dva ogleda protiv Portorika, jedan otvoreni i jedan zatvoreni za javnost do početka kvalifikacija 29. lipnja, donosi Jutarnji.hr.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao kadetima Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje

Dulist

PRVA MEDALJA NA OI Miran Maričić ‘opucao’ broncu

Dulist

Kadeti Juga osvojili broncu na Kupu Hrvatske

Dulist