Sport

Mario Hezonja bio je maestralan, najzaslužniji za pobjedu protiv svog nekadašnjeg kluba!

Mario Hezonja bio je maestralan, najzaslužniji za pobjedu protiv svog nekadašnjeg kluba!

Real je pobijedio Barcelonu 78:66 u El Clasicu na Final Fouru Eurolige te tako izborio finale protiv Olympiakosa, koji je savladao Monaco 76:62. Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je za Real protiv svog nekadašnjeg kluba postigao 14 poena, imao devet skokova te dvije ukradene lopte, čime je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu vrijednu utakmice za europski naslov. Zaista je maestralan!

Kako piše Index, Hezonja je ubacio posljednjih pet poena na utakmici: 35 sekundi prije kraja pogodio je tricu za 76:66, a 20 sekundi prije isteka vremena položio je za konačnih 78:66. Igrač utakmice bio je Realov centar Walter Tavares s 20 poena i 15 skokova. Barcelona je na poluvremenu imala šest poena prednosti (42:36), ali je Real odličnom obranom u nastavku utakmice došao do preokreta, limitiravši suparnike na samo 21 poen u drugih 20 minuta.

Kod Barcelone je razočaravajuću utakmicu odigrao legendarni bivši realovac Nikola Mirotić koji je ubacio svega tri poena (šut 1/10 iz igre, 0/7 za tricu). Vodeći španjolski sportski mediji najveće zasluge za to daju Mariju Hezonji jer ističu da je odigrao sjajnu obranu na prvoj zvijezdi Barcelone.

Marca je u tekstu u kojem brojčano i opisno ocjenjuje igrače Hezonji dala 8, po čemu je drugi najbolje ocijenjeni kod Reala, iza Tavaresa. Mirotiću je pak dala 0. U obrazloženju piše: “Hezonja je jednostavno bio Super Mario u ovom El Clasicu. Osim što je ostao na samo jedan skok od double-doublea, odigrao je fenomenalnu obranu na Mirotiću. Hrvatska četvorka je i u ovoj velikoj utakmici potvrdila svoju evoluciju.
Od sjajnog, ali klinca sklonog velikim oscilacijama na početku karijere, do fajtera za najveće mečeve. U kojima se baca za loptu u kut terena, tuče s pod košem i odlučuje u napadu. Njegovih 14 poena i 9 skokova bili su zlatni Realu.” Što se tiče Mirotića, Marca piše da je utakmica za nulu bila “najgora partija njegove karijere u najgorem trenutku, a za to je zaslužan Hezonja koji mu nije dao disati.”

U komentaru utakmice Marca također hvali Hezonju: “Bez ozlijeđenih i suspendiranih Decka, Yabuselea i Cornelieja, bilo je veliko pitanje tko će čuvati Mirotića. Na kraju je zadatak koji nitko nije htio briljantno odradio Hezonja. On je progutao ponos i za momčad postao onaj koji je progutao i Mirotića.”
As ističe: “Hezonja je bio ključ Realove obrane za veliki trijumf. Odigrao je spektakularno, a nije se tako činilo kada je meč počeo sa sva četiri promašaja za tricu. Zato je do kraja sjajno odradio ulogu majstora za Realove prljave poslove i zatvorio je reket igračima Barcelone.”

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist