Zanimljivosti

Marinko Mikulandra proslavio nagradu Franjo Bučar

Marinko Mikulandra proslavio nagradu Franjo Bučar

Marinko Mikulandra, dobitnik najvrijednije športske nagrade u Hrvatskoj „Franjo Bučar“ za životno djelo proslavio je večeras među svojim Orsanovcima ovo športsko priznaje.

Podsjetimo, nagradu za iznima postignuća i doprinos od osobitoga značenja za razvoj Hrvatskog športa Mikulandra je primio u 30. studenog u Zagrebu.

– Bila mi je čast i privilegija što se mogu baviti s dva ponajbolja športa, nogometom i jedrenjem i uz to živjeti u Dubrovniku u kojem sam preko 52 godine, te se mogu smatrati Dubrovčaninom. Što reći kad dobijete nagradu u cijenjenom društvu kao što je Ivan Ivančić i Ratko Rudić, no valjda je odbor sastavljen od pred nekoliko godina aktivnih športaša procijenio da moj športski životopis zaslužuje jedno ovako visoko priznanje. Posebno sam ponosan što sam predsjednik Orsana i što zajedno sa svojim izvršnim odborom radimo na poboljšanju uvjeta u klubu i da taj klub djeluje onako kako mi svi zamišljamo na dobrobit svih članova, djece jedriličara i čitavog grada. Ne bi ovo sve postigli da nije naših prijatelja i sponzora, a u prvom redu Atlanstke plovidbe koja nas prati desetljećima – rekao je Mikulandra zahvalivši se na podršci prijateljima i sportašima, a prvenstveno Zajednici športa DNŽ  i predsjedniku Branku Bazdanu te tajniku Ivu Dragiću koji su ga nominirali za nagradu.

– Ponosim se ovom nagradom, mislim da se ponosi i moj klub, a trebao bi i Grad Dubrovnik i naravno i županija Dubrovačko – neretvanska – dodao je Marinko Mikulandra, predsjednik JD Orsan.
Na prigodnoj proslavi uz tratamenat, u ime županije Dubrovačko – neretvanske nazočio je župan Nikola Dobroslavić, kao i brojni sportski djelatnici, članovi JD Orsan i brojni prijatelji kluba.
 

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist