Aktualno

Marijanović i Franković novi načelnici na Grudi i u Stonu

Miro Marijanović imenovan je načelnikom Postaje granične policije Gruda, dok je Hrvoje Franković imenovan novim načelnikom Policijske postaje Ston. Oba rješenja su privremena. Marijanović je policijski službenik s dugogodišnjim policijskim iskustvom i završenim specijalističkim diplomskim stručnim studijem kineziologije. U sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1997., a službu je započeo kao policajac, potom i vođa prometnog sektora u Policijskoj postaji Ston, nakon čega je kao vođa ophodnje za sigurnost cestovnog prometa radio u Postaji prometne policije Dubrovnik i kao vođa ophodnje za zaštitu granice u Policijskoj postaji Gruda. Potom je u Postaji aerodromske policije Čilipi obavljao poslove vodiča službenog psa za detekciju eksploziva, a posljednjih devet godina je radio kao policijski službenik za prevenciju kriminaliteta pri Uredu načelnika Policijske uprave.
Inače, na mjesto načelnika PGP Gruda imenovan je radi smjene donedavnog načelnika Matka Klarića, protiv kojega se još uvijek vodi postupak budući da je odlukom drugostupanjskog disciplinskog suda MUP-a predmet vraćen u ponovni postupak.
S druge strane, zbog odlaska dosadašnjeg načelnika Policijske postaje Ston Braca Rosa u mirovinu, novim načelnikom te policijske postaje, također privremenim rješenjem, imenovan je Hrvoje Franković, dugogodišnji policijski službenik koji je do sada radio u Policijskoj postaji Dubrovnik.
Hrvoje Franković ima završen specijalistički diplomski stručni studij kriminalistike, a u Ministarstvu unutarnjih poslova je od 2010. Policijsku službu započeo je kao policijski službenik, potom je napredovao u vođu ophodnje, a povremeno je radio i u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave.
-Radi se o mladim, odgovornim i perspektivnim policijskim službenicima, koji imaju sve potrebne reference za obavljanje složenih zadaća koje su im povjerenje – navode iz Policijske uprave.

Pročitajte još

Lučka kapetanija Dubrovnik zbog 17 prekršaja na moru naplatila 48 tisuća kuna kazni

Dulist

PROMETNI ČEP NA SKRETANJU ZA BOSANKU Vratili se turisti, vratile se i gužve

Dulist

Vakula otkriva što nas čeka u ostatku ljeta, ali i tijekom jeseni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija