Zanimljivosti

Mališani učili o robotici i programiranju u Kući Bukovac

Mališani učili o robotici i programiranju u Kući Bukovac

U vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu u srijedu su se održale dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.

Na radionici su se prikazali i predstavili razni roboti, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznici su razvijali računalno razmišljanje i programirali su robota bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Muzejima i galerijama Konavala.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održale u sklopu Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjednaprogramiranja 2020.

Riječ je inače o mini ciklusu od ukupno četiri radionice. Sljedeću srijedu 1. srpnja u 16 i 17 sati održat će se preostale radionice. Na radionicama još ima mjesta, a za njih je potrebna prijava koju možete obaviti ovdje.

Izvor: Zajednica tehničke kulture Dubrovnik

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist