Aktualno

MALI ŠIME Biskup Roko Glasnović krstio peto dijete u obitelji Razlog

Na Uskrsni ponedjeljak, na jutarnjoj misi u župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio je malog Šimu, peto dijete u obitelji Megi i Kristijana Razlog. Uz roditelje i kuma na misi je sudjelovalo i ostalih četvero djece, tri kćeri i jedan sin ove obitelji.

Potičući na radost zbog Kristova uskrsnuća, događaja nad događajima za cijeli svijet i svakoga od nas, biskup Glasnović je ohrabrio okupljene vjernike da ne izgube pred očima smisao i svrhu života te dodao kako nema života bez rađanja i izrekao pohvale roditeljima koji rađaju i odgajaju svoju djecu, pa tako i roditeljima malog krštenika.

Prije samog  početka mise  u sklopu ulazne procesije otvoren je sarkofag blatske zaštitnice sv. Vincence,  a nakon ulazne procesije župnik don Željko Kovačević je kratko pozdravio biskupa, bratime i ostali vjerni puk potaknuvši sve da mole „za našu novu obitelj, za člana petog, da Gospodin umnoži vjeru, djelo Ljubavi , a potakne one koji su mogućnosti otvoriti se novom  životu.“

U asistenciji na misi bili su đakoni don Mišo Pecotić i don Ivo Markić, a pjevao je mješoviti  župni zbor pod vodstvom s. Juliane Beretić uz orguljašku pratnju Frane Bosnića.

Sakrament krštenja petog djeteta podijeljen je u radosnom i svečanom ozračju uz izravni prijenos putem Radio Blata  i Facebook stranice župe.

Pročitajte još

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

ŠTO TREBATE ZNATI? Od ponedjeljka počinju prijave za upise u srednje škole

Dulist

Franković o glazbi u povijesnoj jezgri: ‘Ne ubijam glazbu, ubijam gramzljivost i mahnitost’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija