Zanimljivosti

[MALI OTOK MLJET] Djeca i mladi čarobnog otoka pokazali svoju kreativnost

U razdoblju od 26. do 29. kolovoza u Babinom Polju na otoku Mljetu prvi put se održala manifestacija za djecu i mlade naziva MALI OTOK MLJET (MOM)!

Prema ideji pokretačice i organizatorice ove manifestacije, Nikoline Dominković, djeca i mladi Otoka su imala priliku, tijekom nekoliko dana u kolovozu, sudjelovati u dramskim radionicama koje su vodili profesionalni dramski pedagozi, glumci, lutkari i pjevači. Susre li su se tako i upoznali s raznovrsnim izričajima u kazalištu.

Nikolina Dominković inače je operna pjevačica i kazališna redateljica koja je akademiju završila u Švicarskoj. Potaknuta nedostatkom kazališnog sadržaja za djecu na Mljetu, Nikolina je odlučila da kroz ovu manifestaciju, naglasi važnost kazališta, kao bitnog suputnika, u dječjem razvoju.

Ove, prve, godine MOM je ugostio nekoliko izvođača i dramskih pedagoga; Lovra Ivankovića, kazališnoga i filmskoga glumca, Matildu Fatur, lutkaricu i jazz glazbenicu, Jasnu Held, glumicu i pripovjedačicu narodnih priča i bajki te Mathi Lecoultre, švicarsku plesačicu.

Sudionici dramskih grupa na završnoj prezentaciji dobili su prigodne poklone sa švicarskim čokoladama i pohvalnice/ potvrde o sudjelovanju. Organizatori zahvaljuju sponzorima.

Pročitajte još

Zamislite izjesti 2100 kamenica u jednom danu? Sveto Pejić: ‘Sjećam se priče, ali idealna mjera je tri-tri!’

Dulist

Luka, Lucija i Stanka primjer su nesebičnosti i plemenitosti. Što su nam otkrili mladi medicinari?

Dulist

DOJMOVI AMERIKANCA KOJI ŽIVI U DUBROVNIKU ‘Svi su visoki i prelijepi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija