Sport

MALI OLIMPIJCI ODMJERILI SNAGE Oni su naša sportska budućnost

MALI OLIMPIJCI ODMJERILI SNAGE Oni su naša sportska budućnost

Mališani dubrovačkih dječjih vrtića ovog su petka odmjerili snage na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Dubrovnika.

U natjecanju je sa svojim ekipama sudjelovalo 12 gradskih vrtića, a na Lapadskom stadionu se okupilo oko 350 mališana željnih zdrave zabave.

– Ovo je 18. festival koji organiziramo u suradnji s Olimpijskim odborom. Dječaci i djevojčice dubrovačkih vrtića natjecali su se u atletici, 4×50 m te štafeta 4×20 m. Također se natječu u malom nogometu, bacanju loptice u dalj te skok u dalj. Kao i svake godine nadamo se da djeca i njihovi roditelji uživaju u zdravom natjecanju i zabavi – poručio je glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković.

Na festivalu su sudjelovali vrtići: Pčelica, Škatulica, Gruž, Kono, Izviđač, Skakavci (udruženi vrtići: Pčelica 1, Pčelica 3 i Ježić – Osojnik), Radost, Palčica sunce, Palčica sreća, Smješkići (udruženi vrtići: Zaton i Trsteno), Ciciban i Pile. Festival je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

– Ovo je jedan zaista lijep i simpatičan događaj koji ima važnu ulogu gdje potiče najmlađe na aktivan i zdrav život, ali i na sport kao usmjerenje u životu. Ovo je natjecanje jedna lijepa zabava i prilika da se djeca bave nečim rekreativnim. Na mladima svijet ostaje i kao što su brojni dubrovački uspješni sportaši vaterpolisti ili rukometaši, tako će i možda baš među ovim mališanima biti pravih nasljednika naših sportaša – poručila je Tepšić.

Olimpijski festival dječjih vrtića manifestacija je njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva. Učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti, natjecanju u fair play ozračju, ovaj danas tradicionalni Festival olimpizma provodi se više od deset godina i u suradnji sa sportskim zajednicama.

Kako je izgledalo sportsko jutro na Gošku pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist

[FOTOGALERIJA] Luka Đurović najbrže svladao zidine!

Dulist