Aktualno

MALI NIKO Biskup Glasnović krstio peto dijete u obitelji Vezilić

MALI NIKO Biskup Glasnović krstio peto dijete u obitelji Vezilić

U župi sv. Nikole u Cavtatu dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u subotu 14. siječnja krstio je peto dijete u obitelji Marije i Nika Vezilića, malenog Nika. Na podjeli sakramenta sudjelovao je i župnik don Mato Karamatić, dekan Konavoskog dekanata.

Krštenju su se posebno radovali Nikovi braća i sestre: Luko, Petar, Lucija i Ana. Za rast u vjeri djeteta osim roditelja i kumova posebno su važni primjeri baka i djedova, stoga su radost primanja sakramenta s obitelji Vezilić podijelili i oni, kao i njihova šira obitelj i prijatelji.

Biskup Glasnović je kao zanimljivost podijelio s okupljenima da se njegovi roditelji, poput roditelja krštenika, zovu Marija i Nikola. U propovijedi je nadalje govorio o tome kako Bog sve nas poziva kao što je u pročitanom evanđeoskom ulomku pozvao Levija Alfejeva, Mateja carinika: Pođi za mnom!

Govoreći o sakramentu krštenja istaknuo je kako je to temeljni sakrament koji nas pritjelovljuje Kristu, po njemu smo djeca Božja i ljubljeni od Gospodina. Roditeljima je poručio kako je važno da budu svjedoci vjere i daju djeci dobar primjer i ljubav. Čestitao im je na svjedočanstvu i otvorenosti životu.

Misno slavlje pjesmom je uveličao mješoviti župni zbor župe sv. Nikole Cavtat čime je sam čin učinio još radosnijim.

Župa sv. Nikole Cavtat/obitelj Vezilić

Pročitajte još

ACI novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

Dulist

O MARINU DRŽIĆU Četvrtaši OŠ Montovjerna slikali i učili o velikom piscu i komediografu

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist