Aktualno

IZMJENE PPU-A I GUP-A Građani traže proširenje građevinskog područja, ali i promjenu uvjeta gradnje

IZMJENE PPU-A I GUP-A Građani traže proširenje građevinskog područja, ali i promjenu uvjeta gradnje

Uoči Dana Grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha, gradski vijećnici sastaju se 23. siječnja s početkom u 9 sati. Svakako najvažnija točka dnevnog reda prve ovogodišnje sjednice jest odluka o javnim priznanjima, no o njoj će se raspravljati bez javnosti. Od ostalih se točaka ističe prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova te njihovih izmjena i dopuna za 2022. godinu.

Kako se navodi u ovom dokumentu, tijekom postupka lzmjena i dopuna PPU-a od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. zaprimljeno je 86 zahtjeva koji će se analizirati u fazi izrade nacrta prijedloga izmjena i dopuna PPU-a. Oni se većinom se odnose na proširenje građevinskog područja.
Kad je pak riječ o zahtjevima za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, pristiglo ih je 38, a većinom se odnose na promjenu planirane namjene i uvjeta gradnje i korištenja zemljišta.
Grad Dubrovnik zaprimio je i zahtjeve za izradu ili izmjene i dopune pojedinih Urbanističkih planova. Jedan takav zahtjev podnijela je i tvrtka Frendy, a sve kako bi se na njihovom zemljištu u Gružu mogao izgraditi McDonalds-ov ‘drive in’ objekt. Frendyjev zahtjev razmatrat će se u sklopu izmjena i dopuna UPU-a Gruški akvatorij te s tim u vezi izmjenama PPU-a i GUP-a koje su u tijeku.
I tvrtka B2 Kapital zatražila je izmjene jednog urbanističkog plana uređenja, a riječ je o Nuncijati. Budući da je Grad Dubrovnik donio odluku da se do usvajanja sveobuhvatnih izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a neće pokretati izrada novih urbanističkih planova uređenja koji se nalaze u obuhvatu kontaktne zone svjetskog dobra, ova će se inicijativa prostorno-planski razmatrati upravo kroz taj postupak.

Detalje možete potražiti ovdje.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist