Aktualno

‘MALI, ALI IPAK VELIKI KORAK’ Magistrala na predjelu Nuncijate dobiva novi sloj asfalta

'MALI, ALI IPAK VELIKI KORAK' Magistrala na predjelu Nuncijate dobiva novi sloj asfalta

Dionica državne ceste D-8 koja prolazi kroz naselje Nuncijata do Uskrsa će dobiti novi sloj asfalta. Potvrđeno je to Udruzi Sigurnost u prometu Dubrovnik iz Hrvatskih cesta, javlja ova udruga na društvenoj mreži.

-Upoznati smo s problemima koji se odnose na sigurnost cestovnog prometa te smo na iste više puta ukazivali zajedno s vama, žiteljima Nuncijate, posebice poradi zaštite najranjivije skupine sudionika u prometu na tom dijelu, naše djece te smo isto tako u više navrata kontaktirali predstavnike Hrvatskih cesta! Prije nekoliko nam je rečeno da će se dionica DC D8 koja prolazi kroz predio Nuncijata obnoviti novim slojem asfalta kroz cijeli predio čime će se dodatno povećati sigurnost cestovnog prometa na tom dijelu, radovi će završiti do Uskrsa ove godine! S obzirom na trenutno stanje istrošenog kolnika navedeno je mali, ali ipak veliki korak za stanovnike Nuncijate koji su dugo čekali da se nešto poduzme, a dobivali su samo lažna obećanja! – navode iz udruge uz dodatak kako će se do polovice ove godine također obnoviti sloj asfalta na kolniku D420 (ispod mosta dr. Franja Tuđmana) u mjestu Zaton, predio Veliki žali i u Župi dubrovačkoj!

-Ovom prilikom molimo javno Grad Dubrovnik koji je sukladno Zakonu o cestama te sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu odgovoran za pješačku komunikaciju, odvodnju, zelenilo, komunalije započne s radovima nogostupa i pješačkih prijelaza u naseljenim mjestima na državnoj cesti D8 u mjestu Trsteno, Zaton, Vrbica, na Nuncijati te u Čajkovićima, Sustjepanu i dionici iznad samog Grada kako mještani tih mjesta ne bi doslovno kao sada hodali po cesti jer je to sukladno navedenim Zakonima njihova obveza kao što to radi recimo Općina Župa dubrovačka – navode iz udruge Sigurnost u prometu.

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist