Aktualno

FOTO/UGOSTITELJI SAZNALI Kako riješiti problem radne snage?

Međunarodna licencirana tvrtka za društveno odgovorno zapošljavanje ‘Astra centar’ organizirala je u ponedjeljak u hotelu Kompas prezentaciju modela zapošljavanja za Hrvatsku.

Problem radne snage, kako u Dubrovniku, tako i u cijeloj Hrvatskoj zahvaća sve više sektora. U poslovanju se stvara novi trenutak kada poslodavci, kako bi uspostavili dugotrajan uspjeh, moraju posezati za novim mogućim rješenjima. Astra centar upoznala je dubrovačke ugostitelje i hotelijere s društveno odgovornim načinima zapošljavanja radnika sa stranog tržišta. Riječ je o državama kao što su Filipini, Indija, Venezuela, Portoriko, Egipt… Dubrovnik je zapravo prvi hrvatski grad u kojem se održava ova prezentacija i započinje ova priča. Generalna direktorica Astra centra Leah Zveglich istaknula je kako se ovom prezentacijom želi utvrditi kolika je razina problema, odnosno koliko radne snage nedostaje, ali i koliki je interes dubrovačkih ugostitelja i hotelijera.

-U Hrvatskoj, u skoro svakoj industriji postoji problem s radnom snagom. Ironično je jer postoji velika nezaposlenost, pogotovo među mlađom populacijom – rekla je Zeiglich te dodala kako se dovođenjem ljudi iz različitih država želi stvoriti raznovrsnost.

-Najveća je potražnja za konobarima, pomoćnim kuharima, sobaricama – naglašava direktorica čija tvrtka također pruža pomoć radnicima po pitanju integracije, učenja hrvatskog jezika, kulture… Ističe kako je situacija slična i u ostalim hrvatskim gradovima, kao što je Zagreb, ali i na našem najvećem poluotoku – Istri. Osim prezentacije, organizirani su i individualni sastanci predstavnika Astra centra i turističkih djelatnika.

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija