DuList IN

‘Mala truba’ podijelila recept za zanimljive kekse. Brzo su gotovi, a smijete ih pojesti sve!

Dubrovačka slastičarna Mala truba zatvorila je svoja vrata, no na svojim društvenim mrežama dijele razne recepte. Ovoga puta podijelili su recept za zanimljive kekse.

-Ne znam kako je kod vas doma, ali sjećam se kad smo radili kolačiće doma pred Božić da nismo smjeli niti jedan pojesti. Zato vam evo ovaj recept koji je brzo gotov, a smijete ih pojesti sve dok božićni kolačići miruju i čekaju – napisala je slastičarka Lucija Tomašić Šarić.

Recept

• 110g maslaca sobne temperature (ako vam je hladno kao kod mene doma onda je potrebno malo omekšat maslac – ja inače to napravim u mikrovalnoj par sekundi)

• 80g kristal šećera

• 75g muscovado šećera ili kokos šećera

• 1g soli

• 40g kakao praha

• 75g jaja

• 150g glatkog brašna

• 2g sode

• 180g tamnih čokoladnih kapljica ili sjeckane čokolade

• prstohvat suhe mljevene vanilije

– po želji možete dodati začine, kavu (bitno da je crema kava jer su to fina, sitna zrnca kave i lako se otope samo miksajući), orašaste plodove umjesto čokoladnih kapljica…

– Maslac, šećere i vaniliju miksati dok ne bude pjenasta smjesa. Dodati jaja malo po malo. Kad ste to dobro izmiksali dodati suhe sastojke (brašno, sol, kakao i sodu). Sjediniti. U to ručno umiješati čokoladu.

Vaditi na pleh u malim hrpicama – ja koristim malu vadilicu za kuglu sladoleda. Peći na temperaturi od 170 stupnjeva nekih 7-8 minuta – naravno ovisi o pećnici i veličini keksa.

Tko želi znati više – da ne slijedite uvijek slijepo recept što se tiče pečenja, najbolje je uzet jedan-dva keksa i testirat temperaturu i vrijeme pečenja jer je svaka kućna pećnica drukčija.

Ja volim i prije samog pečenja posuti još malo soli po vrhu. Ali mrvicu.

Pripremila: Mala truba 

Pročitajte još

Večeras kuha Marko, a glavna namirnica je – tuna!

Dulist

Katija pobjednica ‘Večere za 5’, nagradu donirala Ligi protiv raka!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Gradonačelnik na večeri pod svjetlom svijeća okupio više od 450 uzvanika

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija