DuList IN

‘Mala truba’ podijelila recept za slasni limun kolač

‘Mala truba’ podijelila recept za slasni limun kolač

Dubrovačka slastičarna Mala truba zatvorila je svoja vrata, no na svojim društvenim mrežama dijele razne recepte. Slastičarka Lucija Tomašić Šarić ovoga je puta podijelila recept za limun kolač.

-Treba li internetu još jedan recept za limun kolač? Vjerojatno ne treba, ali na otoku sam. I dobila sam domaće maslinovo ulje od susjeda. Isto tako svaki put mi daju košić limuna. Onih s tvrdom korom. Od kojih vam cijela kuća miriše kad ih ribate. Mlijeko je biljno pa možemo kolač još zvati i lactose free. 
I da, zanemarit ćemo prvi pokušaj koji je ispao sirov – iako mi je moj unutarnji glas govorio: Lucija nije dobro. Bit će sirovo. Ali ja ga nisam poslušala. Pa sam zato u pauzi između sređivanja vrtova i rezanja lovora pokušala opet. Isto tako zanemarit ćemo i njegov savjet da idem fotkat kolač pokraj mora pa da vam još malo vadim mast. Nisam poslušala. I inače ga ne slušam reći će vam. Nego. Recept – napisala je Tomašić Šarić.
 ‘Mala truba’ podijelila recept za slasni limun kolač
Za duguljasti kalup od 25 cm
•2 jaja m veličine (100 g)
•korica 3 limuna (ribati direktno na šećer)
•200g smeđeg šećera
•žličica đumbira u prahu
•300g glatkog brašna
•6g praška za pecivo
•2 žlice soka od limuna
•100g maslinovog ulja
•200g bademovog mlijeka
! 125g soka od limuna
! 125g mljevenog smeđeg šećera (ili šećera u prahu)
-jaja, koricu limuna i smeđi šećer miksati dok ne bude svijetlo i pjenasto. U to dodati 2 žlice soka od limuna, maslinovo ulje i mlijeko. Promiješati sve. Na to prosijati brašno s praškom za pecivo i sjediniti skupa. Staviti u kalup u koji ste stavili papir za pečenje. U zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Peći (e sad je ovo problem) oko 40-50 min. Možda duže. Ovisno o pećnici, ali svakako pratit i provjeravat štapićem ili oštrim nožem je li pečeno.
! Dok se peče treba promiješati sok od limuna i šećer u prahu dok se šećer ne otopi. Sve se radi na hladno. Ne grijati sok.
Nakon što je pečeno treba pustit par minuta da se ohladi i probost štapićem za ražnjiće nekoliko rupica. I lagano zalijevati kolač (dok je u kalupu i dok je vruć) pripremljenim sokom. Ostaviti da se ohladi. Kad se ohladio izvadite kolač iz kalupa. Možete ga posuti šećerom u prahu ili kao ja premazati glazurom. Glazura je prosijani šećer u prahu i sok od limuna. Nema nekog velikog recepta jer se sok lagano dodava u šećer dok ne dobijete željenu gustoću. Ja sam koristila 3 žlice šećera i sok od 1/4 limuna (otprilike).
Pripremila: Mala truba 
‘Mala truba’ podijelila recept za slasni limun kolač

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist