Kultura

“MALA ŠKOLA ARHITEKTURE” Evo kako bi Grad izgledao da se pita školarce!

mala skola arhitektura 5

Rotirajući disko na Bokaru, zoološki vrt u Dominikanskom samostanu, vodeni park u Portu, shopping centar na Buži, trgovina cigara, alkohola i droge u prostoru Labirinta…

Tek su to neke od zaigranih ideja dubrovačkih školaraca i predškolaraca koje se mogu vidjeti na izložbi „Mala škola arhitekture“ Društva arhitekata Dubrovnik, koja je u ponedjeljak navečer otvorena u Luži.

– Na radionicama djeca crtaju, grade, oblikuju, gledaju na svijet arhitekture i urbanizma kroz igru i stvaranje – istaknula je na otvaranju predsjednica DAD-a Svjetlana Jelavić Dean.

Podsjetimo, Društvo arhitekata Dubrovnik program „Mala škola arhitekture“ s djecom školskog i predškolskog uzrasta provodi od ožujka 2011. godine, i to kao dio međunarodnog projekta „Arhitektura i djeca“. Cilj projekta je potaknuti i razviti svijest o važnosti prostora u svim njegovim kategorijama.

Serija radionica u Dubrovniku je od 2001. do 2014. godine organizirana kroz četiri tematska ciklusa: doživljaj prostora, volumen: oduzimanje i dodavanje, Javni i privatni prostor te grad: javni prostor. Održano je ukupno osamnaest radionica koje su s rezultatima predstavljene na ovoj izložbi.

Pročitajte još

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist

KONCERT KOJI SE NE ZABORAVLJA Glazbena čarolija Max Emanuel Cenčić i Latinitas Nostra

Dulist