Županija

Maestrali i HTP Orebić ostvarili višemilijunsku dobit

Maestrali i HTP Orebić ostvarili višemilijunsku dobit

Dubrovački Hoteli Maestrali, ali i HTP Orebić su ove godine ostvarli vrlo uspješne rezultate s 47, odnosno 17,6 milijuna kuna prihoda.

Kako navodi Poslovni.hr, četvrtu uzastopnu godinu dobit bilježe Hoteli Maestrali, jedna od turističkih kompanija još uvijek u većinskom državnom vlasništvu. Maestrali su u prvih devet mjeseci realizirali nešto više od 47 milijuna kuna prihoda, odnosno 11,8 milijuna kuna dobiti, što predstavlja 15-postotni porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Cijena Maestrala od 70 milijuna kuna se za potencijalne kupce dosad pokazala previsokom zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa te dubrovačke kompanije.

HTP Orebić, koji nakon prošlogodišnje predstečajne nagodbe posluje u sastavu Dalmacija hotela u vlasništvu fonda Prosperus, je ove godine na tržište vratio Hotel Orsan, te time povećao prihode, odnosno dobit. Tako je HTP Orebić u prva tri kvartala ostvario 17,6 milijuna kuna prihoda (lani manje od 12 milijuna), uz dobit od gotovo četiri milijuna kuna u odnosu na lanjske gubitke.

Viktor Matić

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist