Aktualno

Ma kakvi kvadrati, oprezivat će vrijednost!

Porez na imovinu već neko vrijeme poput fantoma visi nad glavama građana. Vlada njegovo uvođenje najavljuje već iduće godine, što bi s najavljenim valom poskupljenja svega i svačega bio dodatni šamar ionako osiromašenim Hrvatima.

No, malo toga se do danas oko ovog poreza iskristaliziralo iako je svima jasno kako će najviše fasovati oni s većim brojem nekretnina.

Upravo danas o novom je nametu progovori prvi čovjek od financija države Slavko Linić izjavivši kako će se oporezivanje nekretnina vršiti po vrijednosti, umjesto po četvornom metru. Izuzetak je zemljište, koje će se i dogodine oporezivati – po kvadratu.

Ministra Linić to je izjavio tijekom saborskom aktualnog prijepodneva odgovarajući na pitanje Zastupnice SDP-a Vesne Fabijanić Križanić. Nju je pak zanimalo hoće li se uvesti porez na imovinu, što će se oporezovati i kojom stopom.

Tako joj je ministar objasnio da će 2013. kreće s porezom na nekretnine. On će biti prihod jedinica lokalne samouprave, budući da se ukidaju i komunalna naknada i porez na kuće za odmor.

U novom broju duLista, koji je u prodaji od srijede 19. rujna potražite mišljenje ekonomske analitičarke Marije Ksić Kamić o tome kako će se i na koji način uvođenje novog poreza (ili nameta) odraziti ne samo na džepove građana, već i na tržište nekretnina. Možemo li uvođenjem ovog poreza uskoro očekivati pad cijena stanova, ali i najma?

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NAUTIČKA PATROLA 2021. ACI Marini Dubrovnik priznanje ‘Zlatni vez gastronomije’

Dulist

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija