Kultura

LUTKARSKA PREDSTAVA Orlando za najmlađe uz poučne priče

Nova lutkarska predstava udruge Aster naziva ‘Orlando’, čiju ćemo premijeru imati prilike vidjeti u nedjelju, 6. listopada, predstavljena je ovog utorka na konferenciji za medije.

-Mislim da se uskoro približavamo jubilarnoj petoj suradnji s udrugom Aster i velika je čast da ih možemo ugostiti s ovom predstavom, za koju je scenarij napisala Lucijana Pendo, a režiju potpisuje naša Izmira Brautović – poručio je Žarko Dragojević, glasnogovornik Kazališta Marina Držića.

-Moj posao na ovoj predstavi bio je uobličiti, što bi i redatelj trebao raditi. Njihov je posao ipak najveći, jer ono što Aster radi je umjetnost i čarolija. Oni rade sve – od izrade kostima pa do izrade scenografije. Pored njihovog vrijednog rada moja je uloga minimalna. Velika mi je čast raditi s njima i učiti od njih – poručila je redateljica Izmira Brautović.

Uz malo vanjske pomoći kompletnu scenu i lutke izradile su vrijedne ruke iz Udruge Aster, dok je za dizajn samog Orlanda u predstavi zaslužna Lucijana Pendo.

Ovo je edukativna i zabavna lutkarska priča o Orlandu. Uz pomoć Orlanda i goluba Bara naš junak, a i gledatelji, saznat će ponešto o Orlandovoj povijesti te naučiti važnu lekciju o važnosti suradnje. U predstavi se koristi više tipova lutaka te je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, no sigurni smo kako će i roditelji koji dovedu svoju djecu imati ponešto za naučiti od Orlanda – poručili su iz udruge Aster Carmela Grgurević, Hana Čerimagić Sarić i Tanja Baletić, koje uz Lucijanu Pendo igraju uloge u ovoj predstavi.

Posebnu notu nosi uloga smetlara Mara koja je, kako kažu iz udruge, tu kako bi djecu učila da je i taj posao pošten i pošteno plaćen te kako se nikoga ne bi smjelo omalovažavati na temelju toga.

Premijera predstave zakazana je za 6. listopada na sceni Bursa s početkom u 18 sati. Reprize predstave održat će se 13. i 27. listopada u 11 sati te 17. studenog, također u 11 sati.

 

Pročitajte još

VRTOVI GRADA Izložba radova članova DULU-a u prizemlju Narodne knjižnice Grad

Dulist

Prijavite se na ljetne radionice Muzeja i galerija Konavala

Dulist

[FOTO/VIDEO] IZMEĐU VRATA OD PILA Otvorena jedinstvena pop-up izložba Iris Lobaš Kukavičić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija