Kultura

‘Long net’ Stjepka Mamića na Olimpijskim igrama u Riu

mamic rio05

Slika hrvatskog slikara Stjepka Mamića predstavljena je na međunarodnoj izložbi ‘RIO ART- Olimpiadi dell’Arte’ u Tiffany rezidenciji u Rio de Janeiru 4. kolovoza povodom otvorenja 31. Olimpijskih igara.

‘Long Net’, akrilik/mix-media na lanenom platnu, 200×110 cm, prikazivat će se na displeju tijekom trajanja ovogodišnjih Olimpijskih igara u Riu do 21. kolovoza.

Ovo veliko priznanje i čast Stjepko Mamić kao jedini umjetnik iz Hrvatske dijeli s još osamdeset i tri umjetnika iz cijelog svijeta čije su slike odabrane za ovu manifestaciju koja ima za cilj ukazati na značaj povezanosti i sveobuhvatnosti talenta i rada u umjetnosti i sportu, što je bila ideja-vodilja glavnog organizatora Salva Nunjesa.

Mamićeva mreža je izabrana u skladu s motom ovogodišnje Olimpijade o očuvanji prirode i njenih resursa, zelenih površina, šuma i mora kao jedinom načinu održivosti života na Zemlji.

Prigodom otvorenja ‘RIO ART- Olimpijada umjetnosti’ likovna kritičarka i kuratorica izložbe dr. Elena Gollini o slikarstvu Capt. Stjepka Mamića rekla je slijedeće:
-Stručni, gestualni potezi kista, vibrantna intenzivnost u slaganju kromatske priče i figurativno predstavljanje snage sugestivne vizije, karakteriziraju slikovnu umjetnost Stjepka Mamića. On primjećuje, kao pažljiv i senzibilan promatrač, stvarnost koja nas okružuje i reinterpretiraju maštom dorađenu pogledom sanjara, prenoseći na platno svoj svestrani kameleonski unutarnji svemir.

Pročitajte još

Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

‘BIBLIOTERAPIJA’ Susret srednjoškolaca s pjesnikinjom Monikom Herceg

Dulist

PRIRODOSLOVNI MUZEJ DUBROVNIK izložba Plankton- divovi u kapljici vode ove subote

Dulist