Aktualno

LOKRUM Što vas sve očekuje u novoj sezoni?

LOKRUM Što vas sve očekuje u novoj sezoni?

Planirani početak redovne plovidbe je u subotu 31.ožujka, s prvim brodom u 10 sati i posljednjim s otoka u 16 sati.

Kako bi Dubrovkinje i Dubrovčani mogli što povoljnije do svog omiljenog otoka, od ove sezone proširene su pogodnosti namijenjene našim sugrađanima. Svaki sugrađanin koji ima prebivalište u Dubrovniku moći će uz predočenje osobne iskaznice i fotografije u prostorijama Rezervata Lokrum dobiti pokaz za po četiri besplatna odlaska na otok za svaki mjesec koliko je Rezervat otvoren za posjetitelje, što je prethodnih godina bilo ograničeno samo na ljetne mjesece. Uz ove pogodnosti, kao i do sada moći će se povoljno kupiti i godišnji pokaz, karta za 10 odlazaka, mjesečni pokaz za studente i umirovljenike i karta za 10 kuna uz predočenje Libertasovog pokaza.

Uskrs neće proći bez omiljenog zeka koji će, već tradicionalno, s najmlađima na sam dan otvaranja tražiti čokoladna jaja na otoku, dok će na Uskrs prijatelje potražiti na Stradunu, a one koji su nažalost bolesni posjetiti u Općoj Bolnici Dubrovnik.

Korekcije cijena turističkih usluga te odlični, partnerski odnosi s najmoprimcima u Rezervatu koji obavljaju komercijalne djelatnosti su osim proširenja pogodnosti za građane Dubrovnika, omogućila brojna ulaganja u cilju kvalitetnije zaštite okoliša i većeg komfora i sigurnosti za posjetitelje. Plovni park ustanove bogatiji je za novi gumenjak koji će služiti za hitne intervencije i bolji nadzor otoka s mora, dok su brodovi Zrinski i Skala uz redovne remonte dobili poboljšanja strojeva te rekonstrukciju klupa za sjedanje. Lokrum će glavnu sezonu dočekati s novim skalicama za ulaske u more izrađenim od inoxa, a na četiri lokacije će se postaviti novi tuševi.

Uskoro slijedi ugradnja separatora i bio jama na tri lokacije, za koje su prethodno ishođene sve potrebne dozvole i suglasnosti čime će se poboljšati odvodnja i zaštita tla i mora od rizika zagađenja. Na samostanskom kompleksu postavit će se zaštitne skele jer je temeljem potpisanog ugovor između Lokruma i Zavoda za obnovu Dubrovnika pokrenuta izrada Snimke postojećeg stanja, nakon čega slijede istraživanja, izrada konzervatorskih elaborata  te priprema tehničke dokumentacije za obnovu u svim fazama što će biti najveći projekt Javne ustanove od njenog osnutka.

Cjenik za sezonu 2018. godinu:

Pokaz mjesečni zaposleni 200,00 kuna
Pokaz mjesečni studenti, umirovljenici 80,00 kuna
Voucher, za 10 povratnih brodskih karata s ulaznicom 500,00 kuna
Povratna karta sa ulaznicom, uz račun za LIBERTAS pokaz 10,00 kuna
Pokaz godišnji –s popustom-invalidi 30,00 kuna
Pokaz godišnji- stara gradska jezgra 100,00 kuna
Voucher građanski (za jednoga 10 vožnji) 250,00 kuna
30 odlazaka gratis ( 4 *mjesečno) GRATIS

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist