Aktualno

FOTO Prezentacija i otvorenje izložbe ‘Overbooking the City’

U prostorima Art radionice Lazareti, u organizaciji udruge Placa, u četvrtak se održala prezentacija s ciljem upoznavanja zajednice i lokalne uprave s promišljanjima i rezultatima radionice ‘Overbooking the City’.

Radionica je održana prošle godine od 20. do 26. kolovoza, a danas se kroz prezentaciju htio pokrenuo dijalog o daljnjoj razradi projektnih ideja.

Na primjeru Dubrovnika istraživale su se nove metodologije kojima bi se omogućio svojevrsni balans između sukobljenih dinamika turizma i grada. Na radionici je sudjelovalo dvanaest lokalnih i stranih mentora te devetnaest sudionika, većinom urbanista i arhitekata.

– Udruga Placa je lokalni support i smislili temu za radionicu i pomogli naravno organizaciji, uz potporu Društva arhitekata Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu – istaknuo je jedan od organizatora, Davor Bušnja iz udruge Placa.

Izjavio je također kako je tema radionice na neki način pomiriti dinamike globalnog turizma i urbane dinamike grada, da se kroz istraživanje nekih novih urbanističkih i arhitektonskih tipologija i modela pokuša odgovoriti na neka od tih pitanja. Nakon predavanja organizatori su otvorili izložbu pod nazivom ‘Overbooking the City’.

Prezentacija i izložba organizirane su u sklopu projekta NOMAD. Nomad je privremena urbana oprema dostupna svima kojom se kultivira i promiče nekomercijalno i slobodno korištenje javnog gradskog prostora. Na predavanju se okupilo više desetaka ljudi koji su kasnije sa znatiželjom razgledali zanimljivu izložbu.

LM

Pročitajte još

ČETVRTAK Što donose Dani otvorenih vrata Restauratorskog odjela Dubrovnik?

Dulist

Vatrogasci imali deset intervencija ispumpavanja u sat vremena!

Dulist

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme pogodilo grad, ceste zabijelila i tuča!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija