DuList IN

Lokalna, jednostavna, ali pikantna kuhinja. To su okusi Provanse!

Lokalna, jednostavna, ali pikantna kuhinja. To su okusi Provanse!

U kabinetu Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik neprestano se kuhaju nove inovacije, a mladi obrazovani ljudi dolaze ‘po repete’.

Naime, škola koja je sama po sebi brend, i ovoga je tjedna postavila ljestvicu gastronomije visoko – u goste nam je pristigao slavni francuski chef Rene-Pierre Gouraud, koji je vodio radionicu francuske mediteranske kuhinje nazanu ‘Okusi Provanse’.

Dva dana tako su renomirani chefovi hotelskih kuća Maestrali, Valamar Babin kuk, Radisson, te Petka upijali, učili, ali i sa chefom Reneom dijelili tajne kulinarstva te tako međusobno učili jedni od drugih. Rezultat je bio, kako okusom tako i prezencom – jednostavno neodoljv.

Istaknuti francuski gastronom, Gouraud, koji ovakve radionice izvodi po Italiji, Španjolskoj, Sloveniji i drugim mediteranskim zemljama, između ‘juhe i tarta od limuna’, našao je koji trenutak kako bi s nama podijelio svoje kulinarko umijeće, ali i impresiju Dubrovnikom, za kojeg kaže kako je inspirativan na bilo kojem području. Nasmiješeni francuski bard kulinarstva ujedno je i trener za ACCOR grupu hotela, koja pokriva otprilike 2800 hotela iz 26 zemalja, te čak 11 brendova.

Kako je protekao njegov put do našeg grada, otkrio nam je u tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede u prodaji!

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist