Kultura

‘LJETO U KNJIŽNICI’ Djeca oduševljena interaktivnom izložbom eksponata iz fizike

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, Udruga Prirodopolis na čelu s predsjednikom Hrvojem Mesićem, postavila je ovog ponedjeljka mobilnu interaktivnu izložbu za učenička istraživanja, namijenjenu djeci predškolske dobi i učenicima osnovne škole (od 3 do 13 godina), u ljetnikovcu Skočibuha. Ova izložba postavljena je u sklopu programa ‘Ljeto u knjižnici’ i bit će otvorena tri dana 14., 15., i 16. lipnja te se može razgledati od 8 do 20 sati.

Izložba je osmišljena za posjet oko 30-40 djece odjednom i pregledavanje u trajanju 45 minuta do 1 sat. Za grupne posjete potrebno se prijaviti na broj telefona 099 497 3412 dok za one individualne to nije potrebno.

Interaktivna izložba potiče djecu da slobodno i samostalno rukuju eksponatima i promatraju potaknute pojave. Izložbu sačinjavaju eksponati iz različitih područja fizike poput stojnog vala, magneta, generatora, solarne ćelije, trofaznog motora, tobogana, eho cijevi, dvostrukog stošca, seizmografa, vodene leće i ostalih.

Prije četiri i pol godine Udruga Prirodopolis je prvi put u Dubrovačkim knjižnicama postavila izložbu koju je tijekom tri dana vidjelo gotovo tisuću učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola, što govori o velikom interesu djece za ovakva učenja i istraživanja.

Pročitajte još

‘LIBER AMICORUM’ Objavljen zbornik radova u čast profesora Iva Banca

Dulist

‘DUHOVNI MOST KNJIŽEVNIKA’ U Milanu otvorena izložba ‘Marin Držić, hrvatski Shakespeare’

Dulist

Započinju Linđovi festivalski nastupi ispred Katedrale

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija