Kultura

GLUMAČKE RADIONICE Deset polaznika s Ozrenom Grabarićem učilo o povezanosti tijela, daha i misli

Istaknuti kazališni glumac, dobitnik nagrade Orlando i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Ozren Grabarić održao je prvi dio glumačke radionice za mlade naziva ‘Tijelo, dah, misao’ proteklog vikenda, od 11. do 13. lipnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Deset polaznika i polaznica u dobi od 15 do 25 godina na ovoj je trodnevnoj radionici, kroz vježbe temeljene na učenjima slavnih trenera i učitelja glume Cicely Berry, Leea Strasberga i Michaela Chekhova, radilo na osvještavanju duboke povezanosti tijela, daha i misli. Pod vodstvom iskusnog glumca i pedagoga Ozrena Grabarića, radili su na vježbama relaksacije, disanja i imaginacije, razdvajanju i razlikovanju misli od govora i teksta, pritom otkrivajući vlastiti glas i njegove mogućnosti.

Bio je to prvi dio radionice namijenjene srednjoškolcima i studentima koji se glumom već bave ili to namjeravaju u budućnosti ozbiljnije raditi, dok je drugi dio planiran za rujan ove godine. Program se održava u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a omogućuje ga donacija zaklade Caboga Stiftung.

Pročitajte još

Intimna i strastvena ‘Lulu’ očarala publiku na Lovrjencu

Dulist

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija