Sport

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO Najbolji su Brassard i Šurković!

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO Najbolji su Brassard i Šurković!

Ovogodišnje Ljetno regionalno prvenstvo u plivanju za dobne skupine seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta održava se u Splitu kroz pet dijelova u tri vikenda.

Prvi dio održan je u subotu 1.07., drugi i treći dio održat će se u subotu 8.07., dok će se četvrti i peti dio održati u subotu 15.07.

U Splitu je u subotu 01.07. na 1. dijelu Regionalnog prvenstva nastupilo 11 Jugovih članova dobnih skupina kadeta i starijih, a na programu su bile samo „duge pruge“, odnosno discipline 800 i 1500 slobodno.

Jugaši su ostvarili odlične rezultate i pokazali dobru formu na ulasku u završni dio sezone. Ostvarili su ukupno petnaest plasmana među tri najbolja u svim kategorijama, a od toga četiri puta kao prvi, osam puta kao drugi i tri puta kao treći.

Prvaci Regije 1. u disciplini 800 slobodno postali su: Michel Brassard koji je pobjednik u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, te Mario Šurković kao pobjednik u kadetskoj kategoriji. Osim toga, Šurković je zauzeo i drugo mjesto u mlađe juniorskom uzrastu.

Đivo Matović u istoj je diciplini bio drugi u općoj, kao i u juniorskoj konkurenciji.

U diciplini 800 slobodno za plivačice Ana Lučić bila je treća u općoj i druga u juniorskoj kategoriji.

U istoj disciplini u kadetskoj konkurenciji Katarina Matović bila je druga, a Katarina Nenadić treća.

U disciplini 1500 slobodno Đivo Damić bio je drugi u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, dok je Frane Miloslavić zauzela treće mjesto u kategoriji juniorki.

U Splitu su dobre nastupe s osobnim rekordima zabilježili i: Nikol Đuho, Antonija Ljuban, te Luka Đurović.
Dok su mlađim članovima Juga predstojeća Regionalna prvenstva završna natjecanja u sezoni, starijim plivačima i plivačicama Juga svojevrsna su priprema za nastupe na Prvenstvima Hrvatske koje se održavaju krajem srpnja.

Točnije, Kadetsko prvenstvo Hrvatske održava se u Sisku 22. i 23. srpnja, dok se Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora, te mlađih juniora održava od 29. srpnja do 1 .kolovoza u Zagrebu.

Regionalno natjecanje za najmlađe natjecatelje, tzv. „Plivaton“ održat će se 29. srpnja u Splitu.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist