Hrvatska

Linić: O Milanoviću ću govoriti nakon europskih izbora!

Slavko Linić

Danas smijenjeni ministar financija Slavko Linić održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na svoju smjenu.
– To je odluka premijera i ja ju prihvaćam – rekao je Linić te dodao kako ne želi ulaziti u nikakve polemike do Europskih izbora.
– Puno sam napravio u stvaranju SDP i želim da uspije na europskim izborima. O odnosima s premijerom neću govoriti dok ne prođe 25. svibnja – rekao je Linić te odbacio uvlačenje u polemike oko slučaja kupovine zemljišta Spačve zbog kojeg je smijenjen.

-Želim sreću Lalovcu i da iskoristi znanje koje ima da u Hrvatskoj život bude malo lakši – rekao je Linić

 

Šest ministara otišlo

Bivši ministar financija Slavko Linić šesti je ministar koji je napustio Vladu Zorana Milanovića otkad ju je prije dvije i pol godine potvrdio Hrvatski sabor, ali je prvi kojeg je smijenio premijer, za razliku od ostalih koji su sami podnijeli ostavke ili otišli na druge dužnosti.

Linićeva smjena “visila je u zraku” nakon jučerašnjega teksta u Jutarnjem listu vezanog uz predstečajnu nagodbu o vinkovačkoj Spačvi, a premijer je danas objavio da ga je smijenio. Napetosti na relaciji Milanovića i Linića izbile su na površinu početkom godine, sa slučajem Linićeva pomoćnika Branka Šegona, a kulminirale nedavnom ostavkom ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, poiše Poslovni.hr

Prva Milanovićeva ministarska postava doživjela je promjene svega stotinjak dana nakon imenovanja, kada je u travnju 2012. prvi ostavku na dužnost podnio tadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina koji je taj potez obrazložio narušenim zdravljem.

U lipnju iste godine ostavku je podnijela i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy koja je u pismu premijeru tada navela da ostavku podnosi jer je nepromišljenim e-mailom predsjedniku Uprave HŽ Holdinga nanijela političku štetu Vladi. Milanović je tada poručio da mu je žao zbog ostavke, ali je naglasio da je njegova Vlada postavila standarde kojih će se držati.

Preklani sredinom studenog ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva podnio je i Radimir Čačić nakon što ga je Županijski sud u Kapošvaru osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 2010. u Mađarskoj u kojoj su poginule dvije osobe.

Veljko Ostojić, čiju je ostavku na mjesto ministra turizma premijer prihvatio 9. ožujka 2013., izjavio je da je ostavku podnio pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optužbama te hajkom velikih razmjera što mu onemogućava da svoju dužnost obavlja na profesionalnoj razini.

Njegova ostavka uslijedila je nakon što su mediji objavili da DORH ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta kraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju uključen ministar Ostojić.

Dužnosti potpredsjednika Vlade razriješen je i Neven Mimica zbog odlaska na dužnost u Europskoj komisiji.

Pročitajte još

PRIJELAZ NA EURO U prvim danima 2023. što više koristite kartice

Dulist

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dulist

Predsjednik Ustavnog suda imat će veću plaću od Milanovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija