Kultura

[LINĐO IDE NA TURNEJU] Novi program, kojemu se veselimo ovo ljeto, ‘premijerno’ u Austriji!

[LINĐO IDE NA TURNEJU] Novi program, kojemu se veselimo ovo ljeto, 'premijerno' u Austriji!

Folklorni ansambl Linđo održat će krajem ožujka dva koncerta u Austriji. Prvi koncert održat će se u petak, 24. ožujka u Velikom Borištofu u organizaciji KUGA Großwarasdorf/Veliki Borištof Kulturne zadruge „KUGA“, dok će se drugi koncert upriličiti u Akzent teatru u Beču u ponedjeljak, 27. ožujka, a organizira ga Hrvatski centar – Schwindgasse Hrvatski centar Beč.

Za oba Linđova koncerta u Austriji već je moguće kupiti karte putem interneta na mrežnim stranicama www.kuga.at i www.akzent.at.

Nastupi Folklornog ansambla Linđo u Austriji poslužit će i u svrhu promocije Grada Dubrovnika na tom, za nas iznimno važnom tržištu. Naime, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, kao suorganizator boravka u Austriji, će uoči koncerta u Beču održati prezentaciju turističke ponude Dubrovnika tamošnjim turističkim novinarima i agentima, naglasili su iz ansambla.

Što se tiče samih koncerata, FA Linđo će se u Austriji predstaviti s novim programom. Tako će posjetitelji u Beču i Velikom Borištofu prvi moći vidjeti program s kojim će Linđo nastupati tijekom ove sezone. On uključuje klasike poput poskočice Linđo, Splitskih i Bunjevačkih plesova ili Valpova. Linđovi nastupi donose i uživanje u klapskoj pjesmi i tamburaškim kolima, a u novom programu donose i koreografije umjetničkog direktora Andrije Ivančana iz Zagorja i Međimurja, te u program ponovo vraćaju ‘Podravske svate’, najpoznatiju i najnagrađivaniju koreografiju hrvatskog folklora dr. Ivana Ivančana.
.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist