Kultura

Lijepo je prošetati atelierom slikara…

Ivana Jovanović-Trostmann umjetnica je mlađe generacije slikara koja nam se često predstavlja ili apstrakcijama velikog formata, pejzažima i vedutama Grada.

Rođena  je u Dubrovniku 1966.godine, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi profesora R. Tadića,a magistrirala povijest umjetnosti u Zagrebu i radi kao likovni pedagog u srednjoj školi. Imala je brojne samostalne i grupne izložbe u Kotoru, Pečuhu, Budimpešti, Splitu, Podgorici, Rijeci…i rodnom Dubrovniku.

Dr. Katja Bakija je predstavlja kao slikara raskošnog kolorita ili pejzaža koji donose neku duhovnu komponentu mira, ali i optimizma sunčane žuteili žara crvenila i ljubavi prema životu i rodnom gradu.

Dr. Tonći Šitin govori o njenom opusu kao o muzikalnosti obrisa i boje i gracilnoj arhitekturi kompozicije ili kao o slikama koje donose radost i mir ili raskošnu vedrinu.

S druge strane Andrija Seifried naglašava bogatstvo kolorita. Kako god slike Ivane Jovanović-Trostmann zanimljiv su dio likovne ponude Grada i kao takve nude se našoj mašti i senzibilitetu za pronaći u njima dio sebe.

Pročitajte još

UZ FILM ATILLE AKSOJA ‘Brodovi’ Tajme Guzin ‘zaplovili’ u foyeru Kazališta

IVANA JELAČA O PROJEKTU MUZA KOJI VRAĆA U ŽIVOT DUBROVAČKE LJETNIKOVCE: Kreativni proces trajao je punih godinu dana i doveo nas je do neočekivanog

Dulist

‘Služavke i gospođe’ Milana Milišića u Lerovom ‘Čitanju Grada’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija