Crna kronika

NOVI DETALJI INCIDENTA NA MARKOVOM TRGU Počinitelj je pucao na još dva policajca

Glavni ravnatelj policije iznio je u RTL-u Danas iznio nove detelje o napadu na Markovom trgu, prenosi Index.hr

Podsjetimo, jutros oko 8 sati 22-godišnji Danijel Bezuk ispred ulaza u zgradu vlade s više metaka ranio policajca pa se 20-ak minuta kasnije ubio.

“Policija utvrđuje trasu kretanja, nije bilo prethodne ugroze građana, oružje nije nošeno vidljivo po gradu i na Trgu svetog Marka”, rekao je na početku Milina.

Na pitanje o tome kako je napadač došao na Markov trg nije želio konkretno odgovoriti.

“Policija je velikim dijelom utvrdila trasu kretanja, ne mogu vam sada govoriti detaljnije. Ono što je važno jest da ugroze građana nije bilo”, rekao je ravnatelj policije.

Na pitanje je li napadač došao pješice ili vozilom odgovorio je: “Sve se detaljno obrađuje, ne mogu vam sad to reći.”

Napadač pucao na još dva policajca
Ravnatelj policije je demantirao da je napadač držao oružje na kolicima, ali otkrio je da je, osim na ranjenog policajca, zapucao na još dvojicu policajaca.

Vidio sam svakakve objave, nije bilo oružja u nikakvim kolicima. Drugi policajac je uzvratio, upotrijebio je vatreno oružje. Počinitelj je upotrijebio vatreno oružje prema ozlijeđenom policajcu i još dva policajca. Tri policajca su zapravo bila ugrožena – ranjeni policajac, drugi policajac koji je uzvratio vatru i još jedan policajac koji je radio na vanjskom osiguranju štićenih objekata”, rekao je Milina.

Ravnatelj policije je rekao kako, što se motiva tiče, nema informacija koje bi govorile o tome da je netko od policajaca na Markovom trgu bio osobna meta.

“Zasad nemamo indiciju da bi ijedan policijski službenik, pa i ovaj koji je ozlijeđen bio neposredno meta ili osobno bio povezan s počiniteljem”, kazao je.

Rekao je kako zasad ne može govoriti o tome je li namjera počinitelja bila ući u zgradu vlade, kao ni o motivu.

“Počinitelj je imao oružje, bilo je bitno spriječiti daljnju ugrozu građana”, odgovorio je na pitanje o tome zašto su policajcu prvi pomogli odvjetnik i prodavačica koji su se zatekli na mjestu događaja.

“Pronašli smo oružje koje dovodimo u vezi s ovim događajem, možemo reći da je riječ o dugom vatrenom oružju”, rekao je ravnatelj policije.

Kazao se da se još provode dokazne radnje na više lokacija.

Pročitajte još

Naši sugrađani ostali bez 3,5 milijuna kuna ušteđevine zbog prevaranata

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE POLICIJE Čak 179 osoba s nogom ‘na gasu’

Dulist

Zaustavljen u Vela Luci, napuhao 1,8 promila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija