Sport

LIGA PRVAKA Vaterpolisti Juga u Beogradu igraju za peto mjesto

LIGA PRVAKA Vaterpolisti Juga u Beogradu igraju za peto mjesto

Jug Adriatic osiguranje, jedini hrvatski predstavnik na završnom turniru 57. sezone Lige prvaka, u subotu će od 15.30 sati utakmicom protiv prvaka Njemačke – Waspo 98 Hannovera, u srazu za 5. mjesto, okončati sezonu.

Istina da to nije domet kojem su se nadali, piše Hvs.hr, kao što je teško da će itko i u samom klubu praviti veliku razliku između petog i šestog mjesta, ali… Na ovom bi se mjestu, u ovakvim prilikama, rado prisjetili riječi Ratka Rudića koji bi znao reći.

– Sasvim nebitno za koje se mjesto igra, jako je važno neko natjecanje, nastup na prvenstvu ili turniru završiti pobjedom. S čisto psihološke strane gledano jer se doma vraćaš kao netko tko je u zadnjoj utakmici pobijedio.

Pa, neka te misli vode danas i Vjekoslava Kobešćaka i njegove igrače. Iako smo svjesni da su vjerojatni svi nakon četvrtfinala još poželjeli otići doma. Uostalom, kapetan jugaša Xavi Garcia je za medijsku ekipu LEN na beogradskom bazenu, odmah nakon pobjede nad Marseilleom u petak izjavio sasvim iskreno i otvoreno.

– Ovdje imate u biti 8 najboljih momčadi na svijetu koje su sve došle boriti se za trofej Lige prvaka, neke s većim, neke s manjim šansama. Jednom kada izgubite sve šanse, ne vidim razloga čemu daljnje igranje. Ovo nije klasično prvenstvo. S tri utakmice u toliko malo dana samo riskirate mogućnost ozljede na kraju klupske sezone, tim prije što većina nas sada odlazi na pripreme reprezentacije. Godinu za godinom igramo sve više utakmica, sve je manje vremena za oporavak i odmor. Sljedeća će sezona biti i još gora u tom pogledu – emotivno će, ali vrlo razumno Xavi Garcia.

Bilo kako bilo, jasno da će biti i utakmice za 5. mjesto, kao i za 7. uostalom i broncu. Jugašima primarno želimo da sraz s Waspo 98 Hannoverom privedu kraju bez ijedne ozljede, što je daleko najvažnije, a potom da se doma vrate s – pobjedom.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist