Kultura

Lerove ‘Vjerenice’ u Noći kazališta

Teatar Lero - Vjerenice

Studentski tetar Lero sudjelovat će i ove godine u programu manifestacije Noć kazališta koja će se održati u više od 40 gradova i mjesta u Hrvatskoj. Lero sa svojim predstavama sudjeluje u ovoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji od njenog početka prije dvanaest godina. U programu Noći kazališta 2020. u subotu 21. studenog, Studentski teatar Lero prikazat će predstavu ‘Vjerenice’ u režiji Davora Mojaša.

‘Vjerenice’ otvaraju intrigantne teme dubrovačkih crnih kronika davnih stoljeća, priče o nahodištima i zlostavljanim ženama. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić, a igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Rela Petric i Barbara Damić. Predstava je premijerno prikazana 2014. godine te izvođena na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu, a na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske dobila nagradu za najbolju predstavu.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, izvedba „Vjerenica“ je na Lerovoj sceni 21. studenog u 18 sati u Lazaretima.

Pročitajte još

UZ NOĆ KAZALIŠTA U GRADU Pogledajte online predstavu Kolarina ‘Novela od Stanca’

Dulist

RETROSPEKTIVA U SPONZI Slikarica Tina Violić poziva vas da razgledate njenu izložbu

Dulist

RAZGOVOR: LENA KRAMARIĆ Radim na 791. slici, a atelijer sam otvorila u prkos pandemiji

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija