Kultura

RETROSPEKTIVA U SPONZI Slikarica Tina Violić poziva vas da razgledate njenu izložbu

Slikarica Tina Violić poziva vas da razgledate njenu izložbu otvorenu u palači Sponza svakim danom od 9 do 15 sati tijekom kojih će sama autorica slikati ‘in loco’ (na lokaciji). Izloženi radovi su dio autoričine kolekcije, od kojih je većina po prvi puta izložena.

Inače, Tina Violić je rođena u Dubrovniku 1972. na 1000. godišnjicu Feste sv. Vlaha. Prvu skupnu izložbu imala je 1984. u Flori na temu reinterpretacije holandskih majstora 17. stoljeća. Diplomirala je 1996. pri Akademiji likovnih umjetnosti Veneciji, smjer slikarstvo. Nakon studija otvorila je svoj atelijer u rodnoj kući u Gradu. Druga ljubav – kazalište je ponovo odvela u Veneciju gdje je diplomirala na temu ‘Znanosti i tehnike kazališta’ pri Sveučilištu IUAV u Veneciji. Od tada stvara i živi na relaciji Dubrovnik – Venecija te ostvaruje brojna gostovanja i izložbe u inozemstvu od Kine do Južne Amerike. Teme koje zaokupljaju autoričinu pažnju su Grad, lik i festa sv. Vlaha, tradicionalne karnevalske dubrovačke maske, hrvatski nacionalni cvijet perunika, tradicijski božićni običaji te druge koje u danom trenutku inspiracije potiču introspekciju i kreativni rad. Dio izložbe je prodajnog karaktera.

Pročitajte još

KNJIGA FRA STIPE O KLAUSTRU MALE BRAĆE Nastavio priču koju je u 19. stoljeću započeo inženjer Eitelberger

Dulist

Dr. sc. Katja Bakija: Dubrovačke horizonte uređujem već 25 godina. Oni su most koji spaja sve Dubrovčane

Dulist

Večeras izložba Nika Mihaljevića u Galeriji Flora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija