Kultura

Lerov ‘Perivoj od gospođa’ i danas pred festivalskom publikom

Dubrovnik, 28.11.2021. Studentski teatar Lero - Perivoj od gospođa - autor i redatelj Davor Mojaš Photo by Zeljko Tutnjevic - 00385 95 903 1000

Prepoznatljivi odsjaj umjetničke scene Dubrovnika, Studentski teatar Lero odigrat će pred festivalskom publikom Perivoj od gospođa u režiji Davora Mojaša večeras, 16. kolovoza u 21 i 30 u Lazaretima.

Predstava Perivoj od gospođa imaginarni je album slika i prizora izgubljenih i usamljenih vlasnica, nepoznatih žena i njihovih tuga, slutnji, patnji i utiha. Izdvojeni je spomenar izblijedjelih stranica koji podsjeća, opominje i priziva davne zaboravljene ljubavi, snove, utihnule strasti, žudnje i zanesenosti koje su se skrile u sjenama Grada.

Uz redatelja Davora Mojaša, autorski tim čine scenograf Mato Brnjić, kostimografkinja Dubravka Lošić, autor glazbe Petar Obradović te oblikovatelj svjetla i tona Antonio Ljubojević. Realizaciju kostima omogućila je Marija Glamočanin, tehničko vodstvo Mato Brnjić, produkciju i organizaciju potpisuje Ksenija Medović, a grafički dizajn Nora Mojaš. U predstavi igraju Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Barbara Damić i Dubravka Mrvelj.

Davor Mojaš svoj teatarski i redateljski opus gotovo isključivo vezuje uz Studentski teatar Lero, u kojem je od 1975. godine redateljski ostvario šezdesetak predstava, dvadesetak autorskih projekata te desetke scenskih programa i svekolikih raznih događanja. Na scenu je postavio djela Čehova, Brechta, Šehovića, Držića, Becketta, Vojnovića, Ionesca, Lennona, Gučetića, Gleđevića i drugih autora, a od 1990. godine i ciklus vlastitih autorskih projekata. Režirao je i u Kazalištu Marina Držića, HNK Ivana pl. Zajca i Teatrinu, a pisao je i scenarije te je režirao razna prigodna i druga umjetnička događanja. Glavni je urednik časopisa Dubrovnik, a trideset i tri godine bio je novinar i urednik na Hrvatskom radiju Radio Dubrovniku. Nagradu Grada Dubrovnika dobio je 2017. godine.

Ulaznice za predstavu dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 posto popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 posto popusta na festivalske suvenire.

Pročitajte još

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Homo theatralis – posveta Miri Mićo Muhoberac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija