Aktualno

Leon Šprlje kupio GP-ovu zgradu u Komolcu

Leon Šprlje kupio GP-ovu zgradu u Komolcu

Kod javnog bilježnika u petak je održano ročište za otvaranje pisanih ponuda za kupnju imovine GP Dubrovnika u stečaju i to za upravnu zgradu TAP-a u Komolcu od 94 kvadrata.

Riječ je o zgradi koja se nalazi odmah uz zemljište TAP-a od 4 500 kvadarata koje je prošle godine kupio HEP u svrhu izgradnje pročistača za vodu.

Stigle su dvije ponude. Tvrtke IPSUM d.o.o iz Metkovića u vlasništvu Leona Šprlje i Vodovoda Dubrovnik. IPSUM je ponudio iznos od 311 000 kuna za spomenutu upravnu zgradu, a Vodovod Dubrovnik početnu cijenu od 290 tisuća kuna, te je spomenuta zgrada prodana IPSUM-u za 311 000 kuna.

– Zadovoljni smo prodajom, jer da do toga nije došlo morali bi nastaviti postupak, ali i parnicu koja je nad tom zgradom pokrenuta protiv Grada Dubrovnika, jer je zemljište na kojem je izgrađena zgrada u vlasništvu Grada – kratko nam je komentirao stečajni upravitelj GP-a Dragan Josip Knežević.    

No, kako neslužbeno doznajemo, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, koji je ujedno i predsjednik skupštine Vodovoda, naložio je da se ta zgrada kupi jer je riječ o strateškom zemljištu smještenom tik uz TAP gdje bi HEP ukoliko dođe do izgradnje HE Ombla trebao napraviti pročistače za vodu i u blizini zemljišta koje je također prošle godine od GP Dubrovnika u stečaju kupio sam Vodovod.

No, očito su u Vodovodu otkazali poslušnost gradonačelniku, koji bi još jednu kupnju iskoristio u predizborne svrhe. Vodovod je, ponudio samo početnu cijenu iznosa zgrade, tako da je ona prodana tvrtki IPSUM čija je ponuda bila bolja.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist