DuList IN

Lenino čokoladno cheescake jaje možete napraviti i vi, evo što vam sve treba

Naša kreativna sugrađanka Lena Šutić Klaić i vlasnica branda Craft & Stones podijelila je s našim čitateljima recept za čokoladno cheescake jaje. Riječ je o još jednoj kreativnoj zamisli iz Lenine ‘tvornice ideja’ koja će zasigurno izazvati oduševljenje kod mališana. Videozapis nastanka ove slastice objavila je na svom Instagram profilu, a već sada ima preko 3 tisuće pregleda. Video, ali i recept možete provjeriti u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Šutić Klaić (@lena.catt)

Recept za čokoladno cheesecake jaje

Sastojci:
Jedno veliko čokoladno jaje
6-7 keksa
1 manja kockica maslaca
1 pakiranje Philadelphije
100 ml vrhnja za šlag
Sok polovice limuna
Šećer u prahu (ja sam stavila dvije žlice, možete koliko želite, kušajte!)

Za ukrašavanje:
Sve što ‘ukradete’ djeci
Ja sam koristila mrvljene čokoladne bombone, Milka mini eggs, čips od kokosa
+ čokoladni/ karamel preljev

Pro tip:
Oprezno nožem otvorite čokoladno jaje (ako na nekom dijelu pukne, stvar će spasiti malo otopljenog maslaca koji može poslužiti kao ljepilo.
Smrviti keks i pomiješati s otopljenim maslacem. Smjesu lagano utisnuti u čokoladne polovice jaja i staviti na hlađenje 1 sat.

Za to vrijeme pripremite kremu koja ide u jaje.
Philadelphia krem sir pomiješati s 2 žlice šećera u prahu (ili više, ako želite – kušajte!), iscijediti pola limuna i dodati aromu vanilije (količina po želji). Pomiješati sastojke u kompaktnu masu pa dodati 100 ml vrhnja za šlag i miksati najvećom brzinom dok se smjesa ne stisne (najbolje provjeriti tako da zdjelu okrenete naopako, ako ništa je curi – to je to!)
Smjesu oprezno žlicom rasporediti u čokoladne polovice jaja i ohladite 1 sat. Nakon toga ukrasite po želji.
Poslužite sa žličicom.

Foto: Lena Šutić Klaić

Pročitajte još

U DUBROVNIKU Nina Badrić u društvu poznatog modnog fotografa

Dulist

ŽANAMARI U GRADU ‘Malo smo i radili, ali to će biti iznenađenje’

Dulist

LUCIA KORDIĆ, VELIKA KREATIVKA U KUHINJI Nikad nisam napravila dva puta isto jelo

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija