Aktualno

LEGAZ POSLAO ALARMANTAN MAIL: Izgubili smo Sumartin!

LEGAZ POSLAO ALARMANTAN MAIL: Izgubili smo Sumartin!

Onaj zid ostaje na plaži. Mi smo plažu Sumartin nepovratno izgubili. Pokušao sam spasit što se spasiti može, ali nisam uspio. Veselio sam se onom idejnom prokektu bez zida na pržini i nadao sam se pržinastoj plaži Sumartin. Što i kad je pošlo “ukrivo”, pojma nemam, ali više nije bitno. Sumartin smo izgubili – napisao je medijima Igor Legaz ispred udruge Divlja liga vaterpolo, a vezano za dopis Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje je odbilo prijedlog za poništenje građevinske dozvole za uređenje plažno-rekreacijskog prostora uvale ‘Sumartin’.

Naime, Ministarstvo je preispitalo jesu li ispunjeni uvjeti za poništenje ili ukidanje građevisnke dozvole.

-Pregledom situacije planiranih građevina koja je sastavni dio glavnog projekta i situacije iz idejnog projekta proizlazi da su iste sukladne, odnosno da je odobreni zahvat građevinskom dozvolom sukladan idejnom projektu iz lokacijske dozvole, odnosno izdanim posebnim uvjetima po javnopravnim tijelima. U odnosu na postavljeno pitanje hortikulturnog uređenja u glavnom projektu glavni projektant krajobraznog uređenja Ured ovlaštenog krajobraznog arhitekta Roberta Duića iz Zagreba poziva se na elaborat o stanju predmetnog zelenila iz lokacijske dozvole izrađen od tvrtke Schooling d.o.o. iz veljače 2012.godine, uz grafički prilog ažuriranog i revidiranog prikaza inventarizacije i valorizacije zelenila od 2012. godine – navodi se među ostalim u očitovanju Ministarstva kojeg potpisuje voditeljica službe za nadzor Biserka Matoš.

-Ministarstvo ne prihvaća prijedlog za poništenje ili ukidanje građevinske dozvole Dubrovačko-neretvanske županije, Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje od 30. studenoga 2016. godine, budući da nisu utvrđene očite povrede materijalnog propisa što je uvjet za poništenje građevinske dozvole, niti je priložen pristanak protivne stranke što bi bilo uvjet za ukidanje predmetnog rješenja. Posebice navodimo da nisu ispunjeni niti uvjeti određeni pravorijekom Ustavnog suda Republike Hrvatske za poništenje ili ukidanje pravomoćnog akta za građenje kojim je stranka stekla neko pravo vezano za legitimna očekivanja stranaka – stoji u dopisu Ministarstva.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist