Aktualno

Dubrovnik smeće mora odvoziti, gdje i za koliko još se ne zna

Dubrovnik smeće mora odvoziti, gdje i za koliko još se ne zna

Grabovica je desegnula svoj maksimum. Jedino izgledno rješenje za Dubrovnik je, uz konačnu sanaciju i zatvaranje dubrovačkog odlagališta, odvoz miješanog komunalnog otpada na druga odlagališta na području Hrvatske.

Rekao je to predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Aleksandar Rajlić, a isto je potvrdila izvješćem direktorica Čistoće Nataša Gabričećvić, na sastanku s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, na kojem su bili saborski zastupnici Mato Franković i Maro Kristić, župan Nikola Dobroslavić, predstavnici susjednih općina te klubova vijećnika u Gradskom vijeću.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, odvoz otpada je jedino izgledno rješenje budući da još uvijek nje izgrađen županijski centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju.

– Čistoća će stoga žurno završiti postupak odabira odlagališta kao i ovlaštenog prijevoznika otpada kako bi se utvrdili stvarni troškovi kao i nova cijena zbrinjavanja otpada s područja Dubrovnika i susjednih općina. Zaključeno je kako će gradonačelnik Vlahušić uputiti dopis ministru Slavenu Dobroviću u kojemu će ga obavijestiti o održanom sastanku, ali i zamoliti da Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ubrza izdavanje svih dozvola i suglasnosti potrebnih za projekt županijskog odlagališta Lučino razdolje. Istim dopisom zatražit će i službeni stav Ministarstva oko pronalaženja rješenja za drugačije načine odlaganja otpada, a sve u okviru zakonskih mogućnosti, kako bi se izbjegli značajno veći troškovi koji će nastati zbog potrebe plaćanja prijevoza i zbrinjavanja otpada na drugim odlagalištima na području Republike Hrvatske – navodi se u priopćenje Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

OD VEČERAS Posebna prometna regulacija u Ulici Pera Čingrije

Dulist

FRANKOVIĆ UPUTIO SUĆUT OBITELJI ‘Odlazak profesora Benića trajno će osjetiti Dubrovnik’

Dulist