Županija

Lasić zbog ‘selektivnog’ prolaska prijava traži poništavanje natječaja za energetske obnove kuća!

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je pismo ministru Tomislavu Ćoriću u kojem traži da se zbog ‘selektivnog’ prolaska prijava poništi natječaj za sufinanciranje energetske obnove kuća. Osim ministru Ćoriću pismo je uputio i direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniši Kukiću.
-Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u utorak 1. rujna 2020. u 9 sati je otvorio dugoočekivani natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, na koji je planiralo aplicirati puno korisnika iz cijele RH pa tako i iz Općine Konavle. Kao odgovorna jedinica lokalne uprave uključili smo se u projekt natječaja, organizirajući javne prezentacije za potencijalne korisnike, kako bismo ih motivirali i pomogli za pripremu dokumentacije te apliciranje.
Nažalost, najveći broj ljudi koji su pripremili svu potrebnu obveznu dokumentaciju, uključujući i energetske preglede te energetske certifikate čija izrada košta, nije se u konačnici uspjela prijaviti na natječaj, jer u tehničkom smislu nije bilo moguće podnijeti prijavu ili se uopće ulogirati u sustav, koji je istovremeno obavještavao o pogrešci servera. Štoviše, iz informacija koje pristižu iz cijele RH, evidentno je da su se brojni prijavitelji jednako tako suočili s istom tehničkom preprekom zbog koje jednostavno apliciranje nije bilo moguće – navodi Lasić u pismu.
-Moramo biti svjesni kako su mnogi ili svi od njih potrošili znatan novac za pripremu dokumentacije, potrošili svoje vrijeme, energiju i u konačnici svoja očekivanja, ali je po svemu zaključiti da su prijave ‘prolazile’ selektivno. Stoga nas posebno čudi službeni stav FZOEU-a, odnosno obavijest na njihovim mrežnim stranicama o broju zaprimljenih prijava i zatvaranju natječaja, u kojoj se predmetna situacija potpuno ignorira.
U radu općenito, a posebno kad su uključena moderna tehnološka dostignuća, pogreške se događaju i za njih imamo puno razumijevanje. Međutim, ovakvim razvojem događaja i epilogom u konačnici, potpuno je jasno kako svi građani odnosni prijavitelji nisu imali jednaku šansu i to je neprihvatljivo.
Stoga molimo i tražimo poništenje i ponovno raspisivanje predmetnog natječaja, odnosno bilo koje drugo rješenje koji će svima omogućiti jednaku šansu za prijavljivanje – zaključuje Božo Lasić.

Pročitajte još

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija