Županija

Berba mandarina počinje 20. rujna uz epidemiološke mjere

Mandarine u dolini Neretve ove godine s obzirom na povoljne klimatske uvjete dozrijevaju ranije. Stoga Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije preporuča da se datum 20. rujna označi kao početak berbe i stavljanje na tržište mandarina za sezonu 2020.

Ova preporuka se izdaje isključivo za najranije sorte Ichimaru, Zorica rana i Iwasaki.

-Molimo proizvođače i otkupljivače da poštuju sve parametre koji određuju stupanj zrelosti za stavljanje na tržište – navode iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Zbog epidemije koronavirusa i većeg broja oboljelih bolešću COVID 19 u Hrvatskoj, predstojeća berba mandarina provodit će se pod drugačijim epidemiološkim uvjetima.

-Molimo sve otkupljivače da u svojim pakirnicama, skladištima i svim zatvorenim prostorima, gdje borave djelatnici, osiguraju maksimalno provođenje svih epidemioloskih mjera, propisanih od Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite. Isto tako molimo i sve proizvođače da se u organizaciji berbe pridržavaju svih epidemioloških preporuka i mjera, te apeliramo na odgovorno ponašanje tijekom berbe i nošenje zaštitne opreme – navode iz županije.

Pročitajte još

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Dobroslavić: ‘Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana’

Dulist

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija