AktualnoUrednički izbor

Lapađani s učiteljicom donirali novac za liječenje malog Lukasa

djir po gradu vodic 1

Učiteljica Gordana Rokolj i njeni učenici lapadske škole koji sudjeluju u projektu ‘Priče oko popreta’, odlučili su novcem od prodaje vodiča ‘Đira po Gradu’ te slikovnica pomoći malom Lukasu Hasanu. Obitelji malenog borca, u svrhu njegovog liječenja, uplatili su 450 eura.

-Ovaj put smo se odlučili pomoći u liječenju malom Lukasu. Hvala svima vama koji ste nam kupovinom našega vodiča Đir po Gradu ili neke druge slikovnice to omogućili. Vodiča ima još pa ako ga želite imati ili nekome regalati javite nam se u inbox – istaknuto je u objavi.

Podsjetimo, krajem svibnja predstavljen je dubrovački dječji vodič ‘Đir po Gradu’ čija je autorica i urednica vodiča je učiteljica Gordana Rokolj, a u cijelo je osmišljavanje, kao i dosada, uključila svoje učenike. Riječ je o novom, značajnom ostvarenju koji je nastao u okviru dobro poznatog projekta ‘Priče oko Popreta’ koji se bavi očuvanjem kulturne baštine. Vodič na 48 stranica donosi razne priče, zanimljivosti i legende kroz koje djeca, ali i stariji, na jedan drukčiji način mogu upoznati povijesnu jezgru. Ovim đirom obuhvaćeno je 27 lokacija po Gradu.

Pročitajte još

‘ZAŠTO DOPUŠTAJU DA UNIŠTAVAJU KAMEN’ Gradske ulične igre započele vožnjom karića

Dulist

Napad poskoka u Konavlima! Imamo li dovoljno doza protuotrova?

Andrea Falkoni Račić

Igor Legaz: Zahvaljujući Niku Srabotnaku nemamo granicu pomorskog dobra na Belvedereu

Dulist