Kultura

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

'Lamento i Boogie', skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra, odnosno njegovog gudačkog ansambla pod ravnanjem maestra Ivana Huta, u koncertnoj dvorani Hrvatski dom Split 8. prosinca, nastavlja se Dalmatinski ciklus.

Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar, Koncertne dvorane Hrvatski dom Split i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim se kreira novi program i razmjena gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima. Realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Nakon koncerta u Splitu, DSO će nastupiti u Zadru petak, 9. prosinca u svečanoj dvorani Sveučilišta, a u oba grada predstavit će se s programom hrvatskih skladatelja. Od Luke Sorkočevića, preko Krsta Odaka čiji opus od preko 350 djela odražava raznolikost stilova u hrvatskoj glazbi prve polovice prošloga stoljeća, Borisa Papandopula, jednog od najvećih skladatelja u ukupnoj hrvatskoj glazbenoj povijesti, do mladog skladatelja Gordana Tudora koji je skladbu Lamento i Boogie posvetio upravo maestru Ivanu Hutu i gudačima Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Završnica ciklusa održat će se u Dubrovniku, 10. prosinca kada će gudački ansambl DSO-a ovaj koncert izvesti u crkvi Male braće. Početak je u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist