Zanimljivosti

Kvartet Rucner za 100 godina crkve sv. Ane

Povodom proslave blagdana Svete Ane, nebeske zaštitnice Brgata, ove je godine pripremljen bogat program s kojim počinje obilježavanje 100. godišnjice izgradnje nove crkve sv. Ane na Brgatu.

Večer prije samog blagdana, u četvrtak 25. srpnja, ispred župne crkve održat će se koncert Kvarteta Rucner. Tom prigodom, supružnike Rucner, u pratnji organizatora proslave, don Roberta Ćibarića ugostili su predstavnici Općine i predsjednik Turističke zajednice Župa dubrovačka.
Bogat repertoar skladbi koje će kvartet izvesti na Brgatu iznio je g. Dragan Rucner, solist Zagrebačke filharmonije, koji će na koncertu svirati violu. Solistrica Zagrebačke Opere HNK gđa. Rucner svirat će violončelo, dok će na violini svoje umijeće pokazati Sidonija Lebar i  Iva Kralj. Uz djela poznatih svjetskih imena klasične glazbe kvartet će koncert bazirati na skladbama hrvatskih skladatelja.

Predstavnici Općine i Turističke zajednice  zahvalili su se kvartetu na dolasku, poželili im ugodan boravak u Župi dubrovačkoj, te im uručili prigodne poklone kao znak pažnje i uspomenu na boravak u Župi.

Ovo je samo jedan u nizu događanja ovakvog tipa u organizaciji don Roberta za svoje župe ali i za cijelo dubrovačko područje. Uvrštenjem koncerta Kvatreta Rucner  u program Župskog ljeta, obogaćen je sadržaj namjenjen domaćem stanovništvu kao i turistima.

Na blagdan u petak, 26. srpnja svečano euharistijsko slavlje u 10 sati predvodit će kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup. Večernja festa ove je godine  na igralištu ispred područne škole na Gornjem Brgatu, a nastupit će Mladen Grdović.

Pročitajte još

BAJKOVITI PRIZORI Lazar Badanjac i Lukša Lukšić na najvišoj točki Hrvatske!

Dulist

Prošlo je 120 godina od postavljanja Bukovčeve kompozicije na strop teatra

Dulist

NAKON DUGOTRAJNE POTRAGE Orsat Žitković na Pelješcu pronašao ostatke njemačkog Messerschmitta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija